Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 29, 2011

Investigarea afectiunilor ginecologice

Publicat pe 29 apr. 2011 at 9:31pm

Ecografia transabdominala si transvaginala sunt folosite pentru evaluarea afectiunilor ginecologice.Deseori este necesara o combinatie a ambelor tehnici pentru evaluarea completa a starii pacientei.

Ecografia face parte din evaluarea integrala a bolilor ginecologice.Ecografia transabdominala si transvaginala sunt tehnici complementare, ce se folosesc pe scara larga si in evaluarea afectiunilor pelvisului la femeie.

Ecografia transabdominala

Ecografia standard, transabdominala, foloseste traductorul cu fregventele cele mai ridicate.Ecografia se face cu pacienta cu vezica urinara plina, destinsa, ce asigura o cale de transmitere a undelor de ultrasunet de la piele catre organele pelvisului si serveste ca standard de referinta pentru evaluarea structurilor chistice.

Vezica urinara destinsa deplaseaza…

Structura interna a cerebelului

Publicat pe 29 apr. 2011 at 2:22pm

Cerebelul are un strat extern,de cortex (materie cenusie) si un interior alcatuit din fibre nervoase (materie alba).In profunzimea materiei albe se gasesc patru perechi de nuclei cerebelosi: fastigian, globos, emboliform si dintat.

Cerebelul este compus dintr-un strat superficial de corpuri ale neuronilor, numit materie cenusie, ce acopera o masa de fibre nervoase , numita materie alba.

 

Cortexul Cerebelos

Datorita prezentei numeroaselor folii de pe suprafata cerebelului, cortezul este estins pe o suprafata foarte mare. El este alcatuit din corpurile majoritatii neuronilor si dendritele acestora.

Celule nervoase ale cortexului  primesc informatii din afara cerebelului, prin pedunculii cerebrali si au conexiuni numeroase intre…

Cura de detoxificare dupa Paste

Publicat pe 29 apr. 2011 at 8:24am

Dupa sarbatoarea Pastelui perioada in care am consumat in exces grasimi,carne, oua dulciuri si alcool este momentul sa incercam sa fim iar in forma. Printr-o alimentatie nesanatoasa, se acumuleaza multe toxine in organism si este indicat sa le eliminam cat mai curand posibil. Pericol pentru organism. Toxinele din corp incetinesc metabolismul,impiedica oxigenarea sangelui si duc la asimilarea de tesut adipos.Primele simptome care ar trebui sa-ti dea de gandit sunt: durerile de cap,ametile,mirosul neplacut al gurii si depunerile de pe limba,somnolenta,apatia, oboseala, balonarile si problemele digestive.Detoxifierea presupune o curatare a corpului tau, in interior,in special a organelor care actioneaza ca un filtru: ficatul,rinichii si plamanii. Multe fructe si legume


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

aprilie, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« mart.   mai »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930