OSTEOM OSTEOMALACIE OSTEOMIELITĂ OSTEOPATIE OSTEOPETROZĂ – Definitie Medicala0 Comments

Publicat in:


OSTEOM
Tumoră osoasă benignă care se dezvoltă sub forma unei excres­cenţe la nivelul unui os. Osteoa-mele pot deveni simptomatice prin efectul de compresie asupra ţesu­turilor înconjurătoare şi pot nece­sita îndepărtarea pe cale chirur­gicală.
OSTEOMALACIE
Forma adultă de rahitism. Această înmuiere a oaselor este cauzată de un deficit de vitamina D, fie din cauza unui aport alimentar insuficient de vitamina D, fie mai rar, din cauza expunerii insuficiente la lumina soa­relui. Prima situaţie se întâlneşte mai ales la cei cu o alimentaţie defi­citară (înspecialîn caz de dietă vege-tariană), sau în caz de malabsorbţie.

Osteomalacia poate fi observată cu uşurinţă la nivelul oaselor lungi, aşa cum sunt cele ale membrelor inferioare, care se curbează. Oasele se înmoaie din cauza unui deficit de vitamină D.
OSTEOMIELITĂ
infecţie a oaselor care, deşi este rar întâlnită, este mai frecventă la copii decât la adulţi. Este caracterizată de apariţia de dureri la nivelul unei zone osoase, precum şi de sensi­bilitatea crescută a zonei şi febră. Tratamentul antibiotic este curativ de obicei, dar trebuie administrat în general pe cale intravenoasă. La unii pacienţi se instalează osteomi-elita cronică, întâlnită mai frecvent după fracturi şi intervenţii chirurgi­cale la nivelul oaselor.
OSTEOPATIE
Metodă de diagnostic şi tratament al afecţiunilor musculo-scheletice, acceptată în prezent pe scară din ce în ce mai largă, care utilizează teh­nici de manipulare şi masaj. Această metoda este eficientă în special în tratamentul diferitelor forme de dureri lombare (de spate).

Osteopaţii utilizează tehnici manuale pentru diagnosticarea şi tratarea problemelor musculo-scheletice. Manipularea membrului inferior al acestei femei influenţează starea articulaţiilor gleznei, a genunchiului şi a şoldului (bazinului).
OSTEOPETROZĂ
Anomalie moştenită a oaselor în care acestea devin fragile şi se pot fractura cu uşurinţă. în cazuri rare, se produce şi obliterarea măduvei osoase, care duce la apariţia ane­miei şi infecţiilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

OSTEOM OSTEOMALACIE OSTEOMIELITĂ OSTEOPATIE OSTEOPETROZĂ – Definitie Medicala

Lasă un răspuns