ORIFICIU DE TREPANAŢIE ORIGINE ORJELET (ULCIOR) ORL – Definitie Medicala0 Comments

Publicat in:


>ORIFICIU DE TREPANAŢIE
Orificiu circular practicat în bolta craniană, cu ajutorul unei foreze. Se practică de către un neurochi­rurg, pentru a se degaja presiunea intracraniană. Aceasta poate apă­rea ca urmare a unei infecţii, a unei scurgeri sangvine sau lichid cere­brospinal apărute în urma unui accident la cap, sau după formarea unui hematom subdural.
Se poate practica un mic orifi­ciu care să facă posibilă aspirarea lichidului care provoacă presiunea. Se foloseşte un ac pentru aspira­rea lichidului sau pentru o mostră de ţesut, în cazul unei biopsii, care, se dă apoi spre analiză.
ORIGINE
Punctul în care muşchiulse prinde, de obicei de un os, ce se mişcă mai puţin decât celălalt punct de prin­dere a muşchiului, atunci când muşchiul se contractă.
ORJELET (ULCIOR)
Umflătură dureroasă, inflamată, plină cu puroi a glandelorsituate la nivelul pleoapei. Orjeletul rezultă în urma infectării uneia sau mai multor glande de mici dimensiuni, care se găsesc la baza genelor; disconfortul asociat acestei afecţi­uni poate fi ameliorat prin spălarea cu apă caldă a pleoapei afectate.

Orjeletul (prezent la nivelul pleoapei superioare) este produs prin infecţia bacteriană a unei glande situate la baza unei gene. Se ameliorează prin spălarea pleoapei cu apă caldă.
ORL
Prescurtare pentru specialitatea chirurgicală ce se ocupă de bolile nasului, gâtului şi ale urechii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

ORIFICIU DE TREPANAŢIE ORIGINE ORJELET (ULCIOR) ORL – Definitie Medicala

Lasă un răspuns