OPERAŢIA DONALD-FOTHERGILL OPERAŢIA FĂRĂ INTERNARE OPERAŢIA HARTMANN – Dictionar Medical0 Comments

Publicat in:


>OPERAŢIA
DONALD-FOTHERGILL
Cunoscută şi sub numele de ope­raţia Manchester, este o proce­dură chirurgicală care se efectu­ează pentru corectarea prolapsu­lui uterin. Operaţia implică scur­tarea ţesutului de susţinere a colului uterin, precum şi scurta­rea colului în sine. De asemenea se recurge la repararea pereţilor vaginali anterior si posterior.
OPERAŢIA FĂRĂ INTERNARE (SPITALIZARE DE ZI ÎN CHIRURGIE)
Orice procedură chirurgicală în care pacientul rămâne în spital strict pe durata intervenţiei, după care se întoarce acasă în ace­eaşi zi. Există numeroase operaţii obişnuite care se pretează la spi­talizare de zi – de exemplu, ope­raţiile de hernie, excizia noduli-lor mamari şi intervenţii gineco­logice minore, ca de pildă rezec­ţia unui polip.
OPERAŢIA HARTMANN
0 intervenţie chirurgicală practi­cată atunci când esteîndepărtată o zonă afectată la nivelul zonei rec-tosigmoidiene a intestinului. După ce se rezecă porţiunea inferioară a sigmoidului şi rectulsuperior, bon­tul rectal inferior se închide pel-vin, capătul proximal fiind adus la suprafaţa abdominală, cu deschi­dere în fosa iliacă stângă, cu exe­cutarea unei colostomii.
Procedeul Hartmann este folo­sit atunci când intestinul gros este obstrucţionat prin dezvoltarea unei tumori sau a unei inflamaţii diverticulare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

OPERAŢIA DONALD-FOTHERGILL OPERAŢIA FĂRĂ INTERNARE OPERAŢIA HARTMANN – Dictionar Medical

Lasă un răspuns