OFTALMIE OFTALMOLOG OFTALMOPLEGIE OFTALMOSCOP – DEFINITIE MEDICALA0 Comments

Publicat in:


>OFTALMIE
Inflamaţie a ochiului, care se referă de regulă la suprafaţa con­junctival. Oftalmia neonatală este o infecţie a ochilor rezul­tată în urma contaminării de la mamă în cursul trecerii fătului prin canalul de naştere. Oftalmia simpatică este o complicaţie rară, dar severă a traumatismelor sau a intervenţiilor chirurgicale la nive­lul unui ochi, după care pacientul dezvoltă uveită (inflamaţia ochiu­lui) la ochiul sănătos.
Măsurarea presiunii din vasele retiniene aflate în interiorul ochiu­lui, cu ajutorul unui instrument care se apasă pe suprafaţa globu­lui ocular.
OFTALMOLOG
Medic specializat în diagnostica­rea si tratarea afecţiunilor ochiu­lui, prin metode medicale (trata­ment conservator) sau chirurgi­cale.
OFTALMOPLEGIE
Paralizia unuia sau mai mul­tor muşchi oculari. Oftalmople-gia internă se referă la paralizia muşchilor din interiorul ochiului, în timp ce tipul extern de oftalmo-plegie, se referă la muşchii care asigură mişcările globului ocular în interiorul orbitei.
OFTALMOSCOP
Instrument utilizat pentru exami­narea interiorului globului ocu­lar. Funcţionează cu baterii sau prin alimentarea directă cu curent electric şi are lentile ajustabile care să permită obţinerea unei imagini mărite şi cât mai clare, a retinei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

OFTALMIE OFTALMOLOG OFTALMOPLEGIE OFTALMOSCOP – DEFINITIE MEDICALA

Lasă un răspuns