NEUROFIBROM NEUROFIBROMATOZĂ NEUROFIZIOLOGIE NEUROGENEZA2 comentarii

Publicat in:


>NEUROFIBROM
Tumoră benignă formată din înve­lişurile fibroase care acoperă un nerv periferic. Cunoscută şi sub denumirea deschwannom, această tumora este în general nedure-roasă, cu excepţia situaţiei în care ia naştere din teaca unei rădăcini nervoase, care poate da naştere la dureri din cauza unei compresii spinale (la nivelul măduvei spină­rii). Neurofibromul poate lua naş­tere ca tumora unică, sau se poate răspândi în întregul organism; în mod excepţional, poate suferi transformări maligne.
NEUROFIBROMATOZĂ
Afecţiune complexă moştenită, în cadrul căreia pacientul prezintă numeroase neurofibroame care situate la suprafaţa corpului, uşor de palpat sub piele, dispuse de-a lungul traiectului nervilor periferici.Majoritatea acestor tumori sunt nedureroase, cu excepţia celor situate în canalul vertebral. Paci­enţii prezintă frecvent pe piele, pete pigmentare, denumite pete cafe au lait (cafea cu lapte). Tumo­rile individuale pot fi îndepărtate pe cale chirurgicală, dar adese­ori rezecţia tuturor tumorilor este imposibilă din punct de vedere practic.

Faţa unei femei bătrâne, cu neurofibromatoză. Aceasta este o boală moştenită rar întâlnită, caracterizată prin apariţia unor tumori multiple non-maligne.
NEUROFIZIOLOGIE
Studiul proceselor care stau la baza funcţionării sistemului ner­vos. Este o ştiinţă de tot mai mare importanţă, deoarece înţelegerea acestor procese va oferi posibilita­tea conceperii şi mai multor trata­mente destinate numărului mare şi variat de afecţiuni ale sistemu­lui nervos central.
NEUROGENEZA
Modificări produse în dezvoltarea şi creşterea celulelor nervoase.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

NEUROFIBROM NEUROFIBROMATOZĂ NEUROFIZIOLOGIE NEUROGENEZA

2 comentarii

  1. Daniela

    Cum ma pot trata de neurofibrom ?? Am fost depistata cu aceasta boala ..exista Cumva tratament ..

Lasă un răspuns