Musculite zburatoare muşchi muşchi cardiac muşchi intercostali muşchi intrinsec – Definitie Medicala0 Comments

Publicat in:


>Musculite zburatoare
Perceperea unor puncte mişcă­toare, care se deplasează în faţa ochilor, imagini provocate de modi­ficările ce apar în corpul vitros (lichidul ce se găseşte în globul ocular, în zona din spatele crista­linului). Ele apar şi se înmulţesc odată cu înaintarea în vârstă.
muşchi
0 formă specializată de ţesut, ce constă din celule care sunt capabile să se contracte, pentru a produce o mişcare sau pentru a genera forţă, în organism există trei tipuri de muşchi:
1) Muşchii scheletici, care sunt res­ponsabili de mişcările voluntare ale corpului;
2) Muşchiul cardiac, ce produce contracţiile regulate ale inimii;
3) Muşchii netezi, care sunt respon­sabili de mişcările involuntare ale organelor, cum este cazul muscu­laturii netede din tractul intestinal.
muşchi cardiac
Muşchiul cardiac este format din celule mari, alungite, numite şi fibre musculare, care se unesc între ele prin benzi neregulate numite dis­curi intercalare. Celulele au capa­citatea specifică de a se contracta şi de a se extinde continuu.

Peretele muscular al trompelor uterine este format din celule musculare netede (mărite în imagine de un mare număr de ori). Aceste celule se contractă în vederea propulsiei înainte a ovulului.

muşchi intercostali
Tracţionează, prin contracţie coas­tele, în timpul respiraţiei

muşchi intrinsec
Un muşchi care este o parte esen­ţială a unui organ. De exemplu, muşchii limbii sunt muşchi intrin­seci pentru mişcările şi funcţia limbii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Musculite zburatoare muşchi muşchi cardiac muşchi intercostali muşchi intrinsec – Definitie Medicala

Lasă un răspuns