MUGURI GUSTATIVI mulaj pentru ocluzie multigestă mumificare – Definitie medicala0 Comments

Publicat in:


>MUGURI GUSTATIVI
Mici structuri localizate pe supra­faţa limbii, a palatului şi a porţiunii superioare a gâtului, care con­ţin receptori responsabili de sim­ţul gustativ. Fiecare mugure gus­tativ prezintă un orificiu de des­chidere microscopic, care duce la o cameră ce conţine o aglomerare de celule gustative. Aceste celule sunt stimulate prin contactul cu particulele alimentare dizolvate în salivă, generând impulsuri care sunt conduse de-a lungul fibrelor nervoase, de la celulele gustative până la creier.

Mugurii gustativi sunt receptori senzitivi răspunzători de asigurarea simţului gustului. Papilele de pe suprafaţa limbii (in număr de două în imagine) conţin aceşti muguri gustativi.

mulaj pentru ocluzie
0 structură construită cu scopul de a reprezenta cadrul de fixare al unor dinţi falşi. Această recon­strucţie permite examinarea modului în care dinţii pacientului vin în contact unii cu alţi şi modul cum se realizează ocluzia (muşcă­tura] în căzut pacientului.

multigestă
Femeie care a fost însărcinată de două sau mai multe ori.
mumificare
Proces prin care un ţesut mort se usucă şi devine pergamentos (se zbârceşte).

Termenul de multigestă descrie o femeie care are doi sau mai mulţi copii. Derivă din cuvântul latin „mulţi”, care înseamnă multe şi „gestamen”, care se referă la sarcină.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

MUGURI GUSTATIVI mulaj pentru ocluzie multigestă mumificare – Definitie medicala

Lasă un răspuns