MOLLUSCUM CONTAGIOSUM MONOCIT MONOCITOZA MONOCROMAT MONODACTILISM – DEFINITIE MEDICALA0 Comments

Publicat in:


>MOLLUSCUM CONTAGIOSUM
Infecţie virală frecventă a pie­lii care se răspândeşte prin con­tact direct şi apare mai des la copii. Constă în dezvoltarea unor grupuri de mici leziuni papulare – locali­zate frecvent pe umeri, piept şi faţă – care au de regulă mai puţin de 5 mm în diametru. Papulele pre­zintă o adâncitură sau depresi­une centrală. Afecţiunea este auto-limitativă şi, de obicei, leziunile dis­par după o perioadă de şase luni.

Molluscum contagiosum reprezintă o infecţie virală cutanată care afectează mal ales copiii. La nivelul pielii se dezvoltă în anumite regiuni nişte mănunchiuri de pete reliefate, sau papule.
MONOCIT
Categorie de globule albe (leu-cocite], cu nucleu de forma unui rinichi, prezente în circulaţia san­guină şi sistemul limfatic. Mono-citele ingerează bacterii şi resturi tisulare.
MONOCITOZA
Creşterea peste nivelul normal a numărului de monocite din circu­laţia sanguină. Numărul monoci-telor creşte în cazul unor infecţii virale şiîn mod semnificativîn leu-cemia monocitară.
MONOCROMAT
Individ care nu diferenţiază deloc culorile. Există două tipuri: mono-cromat bastonaşe, care implică diminuarea vederii şi totodată lipsa totală a percepţiei culorilor; şi monocromat conuri, la care vede­rea este normală şi lipseşte numai capacitatea de diferenţiere a culo­rilor. Lipsa vederii cromatice este mult mai des întâlnită la bărbaţi decât la femei.
MONODACTILISM
Boală congenitală foarte rară, în care nu există decât câte un deget la fiecare mână şi la fiecare picior.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

MOLLUSCUM CONTAGIOSUM MONOCIT MONOCITOZA MONOCROMAT MONODACTILISM – DEFINITIE MEDICALA

Lasă un răspuns