Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 18, 2011

Tratamentul infecţiei HIV

Publicat pe 18 ian. 2011 at 4:46pm

Tratamentul persoanelor cu HIV este destinat menţinerii funcţionalităţii sistemului imun cu efecte opposed minime. Există o serie întreagă de medicamente destinate ceaseării replicării virusului şi tratării infecţiilor asociate.

In absenţa tratamentului, infecţia HIV duce în decurs de circa zece ani la apariţia sindromului de imunode­ficienţă dobândită (SIDA) şi la deces. Prin atacul celulelor CD4, care acţi­onează ca nişte „dirijori” ai „orches­trei” imune, HIV disturbă şi în closing distruge sistemul imun. menţinerea unui sistem imun sănătos şi admi­nistrarea medicamentelor antire­trovirale specifice pot încetini evo­luţia bolii.

DIRECŢII TERAPEUTICE GENERALE

Pacienţii HlV-pozitivi pot primi tratamentul în cadrul secţiilor de specia­litate intraspitaliceşti, prin centrele de tratament specializate…

Infecţia HIV la adult

Publicat pe 18 ian. 2011 at 4:33pm

Cu treizeci de ani în urmă, virusul imunodeficienţei umane era necunoscut. In prezent sunt infectate peste 34 de milioane de persoane din întreaga lume, dar proporţiile variază foarte mult de la o ţară la alta.

In prezent, în România există apro­ximativ 10 mii de persoane infec­tate cu virusul imunodeficienţei umane (HIV] şi peste patru milioane în Africa de Sud. Deşi HIV nu poate fi eradicat, tratamentele antiretrovirale pot încetini în mod semnificativ evoluţia bolii. Cu toate acestea, dacă aceste tratamente sunt inaccesibile, aşa cum se întâmplă în ţările în curs de dezvoltare, virusul distruge siste­mul imun în mod progresiv, ducând în final, la majoritatea…

Alăptarea la sân a copilului

Publicat pe 18 ian. 2011 at 4:16pm

Alăptarea la sân asigură bebeluşilor o sursă de hrană bogată şi de calitate. Când un bebeluş este hrănit pentru prima dată cu lapte de sân, ia naştere una dintre cele mai intime relaţii dintre mamă şi copil.

Una dintre opţiunile imediate cu care se confruntă fiecare proas­pătă mămică este modul în care intenţionează să îşi hrănească bebeluşul – fie la sân, fie cu bibe­ronul.

MODIFICĂRILE SÂNULUI

Modificările care apar în cursul sarcinii la nivelul sânilor pregă­tesc viitoarea mamă pentru pro­ducerea laptelui, care începe pe deplin, la scurt timp după naştere.

In cursul sarcinii, nivelul hormonal crescut…

Cancerul colorectal – Cauze si tratament

Publicat pe 18 ian. 2011 at 4:07pm
Simptomele Cancerului colorectal

Cancerul colorectal (cancerul de colon sau rect) reprezintă cea mai frecventă formă de cancer digestiv în România. Prognosticul este favorabil dacă diag­nosticul este stabilit din timp, dar ade­seori boala este asimptomatică în acest stadiu, astfel că multe dintre cazuri nu sunt diagnosticate decât când cancerul s-a răspândit în alte regiuni ale organis­mului (metastazare).

Printre simptomele şi semnele de cancer colorectal (cancer de colon), care pot avea legă­tură cu boala primară sau pot constitui efectele ei secundare, se numără:

Modificarea tranzitului intestinal, ca de exemplu diaree sau…

Glandele suprarenale – Atlasul corpului Uman

Publicat pe 18 ian. 2011 at 3:50pm

>Glandele suprarenale sunt situate deasupra rinichilor, dar nu fac parte din aparatul urinar.Imagine glande suprarenale corpul umanDeasupra porţiunii superioare a rinichilor se află glandele supra­renale, organe pereche, implicate în producerea de hormoni. Ast­fel, deşi se află în imediata veci­nătate a rinichilor, aceste glande nu îndeplinesc niciun fel de funcţie în cadrul sistemului urinar, ci sunt glande endocrine, care secretă hormoni vitali pentru buna funcţi­onare a organismului.

ŢESUTURILE ÎNCONJURĂTOARE

Glandele suprarenale au culoare gălbuie si sunt situate deasu­pra rinichilor şi sub diafragm. Ele sunt înconjurate de un strat gros de ţesut gras si sunt delimitate de fascia renală,…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

ianuarie, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« dec.   feb. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31