Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

ianuarie 14, 2011

Ureterele – Corpul Omenesc Anatomie

Publicat pe 14 ian. 2011 at 12:50am

>Ureterele sunt două conducte tubulare, care propulsează urina către vezica urinară. Curgerea liberă a urinei este facilitată prin contracţia musculaturii fiecărui ureter.

Ureterele sunt nişte tuburi musculare înguste, cu pereţi subţiri, care transportă urina de la rinichi la vezica urinară.Fiecare dintre cele două uretere are o lungime de 25-30 cm şi un diametru de aproximativ 3 mm. Ele iau naştere din rinichi şi au traiect descendent de-a lungul peretelui abdominal pos­terior, trec peste crestele osoase ale bazinului şi pătrund în vezică prin per­forarea peretelui ei posterior.

SEGMENTELE URETERULUI

Fiecare ureter este format din trei porţiuni anatomice distincte:■…

Vezica Urinara – Corpul Omenesc Organe Interne

Publicat pe 14 ian. 2011 at 12:42am

>Ureterele transportă urina produsă în rinichi, pe toată lungimea lor, în jos în vezica urinară. Urina este depozitată în vezica urinară până este eliminată din organism prin uretră.

Urina este produsă în mod continuu de rinichi şi transportată în jos către vezica urinară, prin două conducte musculare, ureterele.

VEZICA URINARĂ

Vezica urinară depozitează urina până este eliminată prin uretră. Când vezica este goală, are formă pira­midală, cu pereţii pliaţi în falduri, care se desfac şi se aplatizează prin umplerea ei. Poziţia vezicii urinare variază:■ La adulţi, vezica urinară este situ­ată în pelvis (bazin) când este goală şi ascensionează în abdomen pe măsură ce se umple.

MOZAICISM MUCOCEL MUCOPOLIZAHARIDOZĂ MUCOPROTEINĂ MUCUS – Definitie Medicala

Publicat pe 14 ian. 2011 at 12:37am

>MOZAICISM Afecţiune în care un număr sem­nificativ de celule sunt diferite de majoritatea celorlalte, din punct de vedere al conţinutului de cro­mozomi. Se poate întâlni în sindro­mul Down şi în sindromul Turner.MUCOCELCavitate sau organ plin cu o acu­mulare anormală de mucus. De exemplu, vezica biliară poate forma un mucocel în cazul blocă­rii duetului său de evacuare, ceea ce duce la acumularea secreţiilor mucoase în interiorul său.MUCOPOLIZAHARIDOZĂCategorie de boli genetice rare, caracterizate printr-un deficit de metabolizare a mucopolizaharide-lor (complexe gluco-proteice care reprezintă o componentă structu­rală importantă a ţesuturilor con­junctive). Acumularea consecu­tivă de mucopolizaharide în ţesu­turi, poate duce la apariţia unor tulburări manifestate prin dificul­tăţi de…

MONT MORBIDITATE MORFEE MORULA MORVA – Definitie Medicala

Publicat pe 14 ian. 2011 at 12:34am

>MONTO deformare a primei articulaţii metatarsofalangiene. Monturile sunt cauzate de obicei de încălţă­mintea strâmtă sau prea ascuţită. Piciorul este împins înainte, dege­tul mare de la picior este împins înăuntru şi se dezvoltă o umflă­tură la nivelularticulaţiei. Pădurile (pernuţele) pentru monturi asi­gură uşurarea simptomatologiei, dar numai tratamentul chirurgical poate corecta deformarea.MORBIDITATEStarea de afectare de către o boală. Rata morbidităţii reprezintă numărul de cazuri dintr-o anumită boală prezente la 100 000 de locui­tori. Această rată se poate exprima şi ca număr de cazuri la 1 000 000 de locuitori în cazul bolilor rare.MORFEEPlacarde circumscrise cu aspect ceros prezente pe piele, care pot dispărea lent şi spontan….

MONORHISM MONOXID DE CARBON TETRACLORURĂ DE CARBON MONOZOMIE – definitie medicala

Publicat pe 14 ian. 2011 at 12:31am

>MONORHISMAbsenţa unui testicul ca urmare a incapacităţii sale de a coborî în scrot. Poate rezulta şi în urma îndepărtării chirurgicale a unui testiculsau, mai rar, prin distruge­rea sa din cauza unei boli.MONOXID DE CARBONUn gaz incolor, toxic, care se com­bină cu hemoglobina din sânge pentru a forma carboxihemoglo-bină. Astfel hemoglobina nu mai este disponibilă pentru combinaţia cu oxigenul, care este esenţial vie­ţii, putând duce la moarte.Intoxicaţia trebuie tratată prompt, altfel moartea este rapidă. Pacientul trebuie scos din zona cu gaz toxic şi i se administrează oxi­gen pur, urmând să fie transportat de urgenţă la spital.Monoxidul de carbon prezent în fumul de ţigară atacă arterele…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

ianuarie, 2011
lun mar mie joi vin sâm Dum
« dec.   feb. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31