Tratamente naturiste impotriva durerilor reumatice0 Comments

Publicat in:


Uleiul vegetal este un tratament antireumatic cu efect cu efect sigur preventiv contra guturaiului

Un remediu extraordinar cu care se poate veni de hac oricărei dureri reumatice sau datorate unei nevralgii este, după părerea mea, maceratul de usturoi în ulei de măsline.

Dar să vă povestesc pe scurt cum am ajuns eu la această concluzie.

Anul trecut în perioada septembrie-decembrie am plecat la fiica mea care locuieşte de aproape 10 ani în Italia, căci abia se născuse nepoţica mea şi m-a rugat să mă duc să o ajut. Nu se scurseseră nici măcar două săptămani de la sosirea mea cand m-au apucat nişte dureri de oase extraordinare!

Probabil din cauza climei, a faptului că este o permanentă umezeală care efectiv îţi pătrunde în piele, s-a declanşat criza.

Medicamente antiinflamatoare nu pot să iau, căci sunt operată de ulcer gastroduodenal, iar medicul m-a sfătuit că e bine să evit să iau aşa ceva, prin urmare nu-mi rămanea decat să sufăr. Nu-mi părea rău decat că în loc să-mi ajut fata, mai rău o încurcam.

Intr-o zi, am primit vizita unei vecine şi, văzandu-mă în ce hal sunt, mi-a adus o sticlă cu ulei de măsline în care se vedeau nişte căţei de usturoi şi mi-a spus să îmi dau pe piele cu puţin, de măcar cinci ori pe zi.

Aşa am făcut şi, minune!
După nici o săptămană de tratament eram ca şi nouă. Am cerut şi eu reţeta maceratului şi de atunci îl folosesc de cate ori este cazul.

– Se pune în 100ml ulei de măsline extravirgin o căpăţană de usturoi, curăţată de coajă şi dată pe râzătoare.
– Se lasă la macerat cinci zile, după care se filtrează, iar cu soluţia rezultată
– se fricţionează de mai multe ori pe zi locurile dureroase.

Tratamentul se urmează pană la eliminarea simptomelor.

Pe cand eram copil, ţin minte că tata-mare punea în fiecare an floarea-soarelui la camp, iar după recoltarea seminţelor mergea cu ele la presă în sat, ca să facă ulei. Imi plăcea să-l însoţesc, că aşa mancam pe săturate turtiţele de mieji care rămaneau după extragerea uleiului.

Pe langă utilizările strict culinare pe care le dădea mamaia uleiului, mai obişnuia să-l folosească şi în scop curativ, în mai multe probleme de sănătate. Astfel, dacă pe unul dintre noi ne durea vreo ureche, imediat lua o linguriţă de ulei, o încălzea un pic la gura sobei, fără să-l înfierbinte prea tare, apoi turna cateva picături în urechea bolnavă şi ca prin farmec se potolea şi cea mai aprigă durere.

De asemenea, ca să nu răcim, cand ieşeam afară la joacă şi era gerul năpraznic, ne ungeam nările pe interior cu un beţişor cu vată la capăt, înmuiat înainte în puţin ulei de floarea-soarelui amestecat cu ulei de cătină, şi cat era iarna de lungă nu ştiam ce e aceea răceală ori guturai.

In ziua de astăzi, ne-am obişnuit cu toţii să mancăm cat mai rafinat cu putinţă şi la cel mai mic semn de boală să dăm fuga la medic sau, mai rău, să ne îndopăm cu pastile după ureche. Nu este de mirare că am devenit cu toţii mult mai vulnerabili, iar afecţiunile de tot felul mai rezistente la tratament. Intoarcerea către natură este adevărata sănătate!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratamente naturiste impotriva durerilor reumatice

Lasă un răspuns