Tratament astm cu usturoi – remedii naturisteUn comentariu

Publicat in:


Usturoiul – un important anti-astmatic

In familia noastră, atat soţul, cat şi fiul cel mic sunt astmatici. De aceea trebuie să am, în permanenţă, grijă să nu vină în contact cu factorii care declanşează crizele bolii. Dacă, totuşi, acest lucru s-a produs, apelez nu la sprayuri şi la medicamente chimice, ci la remediile pe care le ştiu de la bunica mea, care a suferit şi ea de astm.

Bunica îmi spunea că, în copilărie, în timpul războiului, soldaţii nemţi care sufereau de astm umblau cu tabletele de ciocolată în buzunar şi, cand îi apuca o criza, mancau două tablete şi le trecea. Leacul ăsta nu l-am încercat, deşi ştiu că i-ar plăcea mult copilului meu, dar am să vă dau alte cateva reţete utile în crizele de astm, pe care le-am încercat personal şi pe care le puteţi aplica fără frică, fiindcă nu sunt deloc dăunătoare.

Usturoiul, de pildă, este un leac salutar. Zdrobiţi doi căţei de usturoi şi amestecaţi-i cu 500ml untdelemn. Apoi, masaţi pieptul cu acest amestec.

La fel de bun este şi un căţel de usturoi macerat timp de o săptămană într-un borcănel de alcool de 90 grade. Inmuiaţi o carpă moale de bumbac în apă fierbinte şi apoi picuraţi caţiva stropi de macerat pe ea şi aplicaţi-o pe piept. Puteţi să vă înfăşuraţi cu un fular peste piept şi să staţi aşa, liniştit, o jumătate de oră.

De asemenea, pentru a preveni crizele de astm atat fiul, cat şi soţul meu obişnuiesc să bea infuzie de cimbru, pregătită astfel: se pune o linguriţă de plantă uscată şi măcinată într-o cană cu apă clocotită, se lasă să se răcească, se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.

Folosiţi planta cumpărată de la plafar, bogată în principii active.
Constanta panait. Tulcea

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament astm cu usturoi – remedii naturiste

Un comentariu

  1. Fara adaosuri de medicamente sunt si aerosolii uscati de sare care pot fi produsi cu aparatele Salin. cred ca orice persoana afectata de astm ar trebui sa beneficieze de aceste binefaceri. sunt naturale si fara niciun risc sau contraindicatie. Din pacate, putin stiu de ele 🙂

Lasă un răspuns