Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 16, 2010

INTELIGENTA

Publicat pe 16 dec. 2010 at 4:33pm
Inteligenta – O noţiune foarte dificil de definit

Cu cât cercetătorii studiază mai mult inteligenta, cu atât ei în­tâmpină mai multe dificultăţi legate de definirea ei. In pre­zent, când microprocesoare din ce în ce mai rapide lasă să se întrevadă posibilitatea dezvol­tării, într-o zi, a unei „inteligen­ţe artificiale”, inteligenta uma­nă rămâne, încă, un domeniu cu numeroase mistere.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Definiţia inteligentei

Ce înseamnă a fi inteligent? Răspunsul nu vine de la sine. Unii oameni pot fi gânditori iluştri, dar se dovedesc a fi slabi gestionari, lipsiţi de sens practic sau de inteligenţă emoţională. Alţii, moderat dotaţi…

VEGETATIILE

Publicat pe 16 dec. 2010 at 4:27pm

>O interventie dintre cele mai frecvente

Operaţia vegetaţiilor, sau ade-noidectomia, este una dintre cele patru operaţii cel mai frec­vent practicate la copii cu vâr­ste cuprinse între 1 şi 4 ani. Este considerată o intervenţie uşoară deoarece nu necesită spitalizare.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Definiţie

► AmigdaleleVegetaţiile sunt amigdale inflamate. Există mai multe tipuri de amigdale:palatine, cele care pot fi văzute de-o parte şi de alta a omuşorului.linguale, mai mici, situate la baza limbii.faringiene, situate în partea cea mai profundă a foselor nazale, ele fiind de­numite vegetaţii adenoide atunci când sunt inflamate.velopalatine, situate în spatele vălu­lui palatin.

INSULINA

Publicat pe 16 dec. 2010 at 4:22pm

O proteină mică cu efecte mari Insulina este un hormon impor­tant secretat de partea endo­crină a pancreasului. Ea este indispensabilă pentru reglarea glicemiei după mese şi permite utilizarea glucozei de către celule.

Descriere Insulina

Secretată de celulele beta ale pancrea­sului, insulina este o proteină mică, formată de 51 de aminoacizi, distri­buiţi în două lanţuri, unul de 30 şi celă­lalt de 20, legate între ele prin punţi de doi atomi de sulf.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mecanismul insulinei

Mai întâi, celula beta produce, în cito­plasmă sa (partea internă a celulei), sub formă de lanţ închis, o proteină mai lungă, proinsulina, care este…

CARDIOPATIILE CONGENITALE

Publicat pe 16 dec. 2010 at 4:14pm

>O inimă bolnavă din naştereTermenul de cardiopatii conge­nitale grupează anomaliile ini­mii prezente la naştere şi care apar, cel mai adesea, încă din timpul vieţii fetale. Un număr mare dintre aceste patologii sunt benigne şi nu sunt nicio­dată descoperite. în schimb, unele dintre ele pot duce la deces si trebuie să fie tratate cu ajutorul medicamentelor sau alintervenţiilor chirurgicale.

Definiţie

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

O malformaţie cardiacă congeni­tală, adică prezentă la naştere, apare atunci când inima sau vase­le sanguine situate în apropiere, nu se dezvoltă normal înaintea naş­terii. Această patologie este mal­formaţia congenitală cea mai frec­ventă şi afectează aproximativ 1 % dintre nou-născuţi….

ÎMBĂTRÂNIREA APARATULUI AUDITIV

Publicat pe 16 dec. 2010 at 4:08pm

O izolare progresiva Ca şi alte organe, aparatul auditiv este supus efectelor îmbătrânirii, uneori începând cu vârsta de 30 de ani sau mai repede, dacă per­soana este expusă la zgomote. Această îmbătrânire, normală odată cu înaintarea în vârstă, poa­te deveni un adevărat handicap social şi relaţional, cu atât mai in-validant, cu cât nu este vizibil.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Descriere

Prezbiacuzia reprezintă îmbătrânirea normală a auzului, aşa cum prezbiţia reprezintă îmbătrânirea vederii. Aproape 1/3 dintre persoanele de peste 60 de ani, şi jumătate dintre persoanele de peste 80 de ani, au probleme auditive, care îi deranjează, mai mult sau…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

decembrie, 2010
lun mar mie joi vin sâm Dum
« nov.   ian. »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031