Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie 13, 2010

Regimul Diabeticului

Publicat pe 13 dec. 2010 at 5:49pm
Regimul diabeticului

Diabeticul de tip 1 bine echilibrat trebuie să mănânce de toate, inclu­siv feculente, în caz contrar, el poate face obiectul indispoziţiilor şi al comelor hipoglicemice, după un program cât mai regulat posibil şi bine echilibrat pe parcursul zilei, în special în ceea ce priveşte micul dejun şi gustarea, în vederea repar­tizării aporturilor calorice.

Nimic nu îi este interzis diabeticului, el poate mânca inclusiv fructe şi deserturi care conţin o cantitate moderată de zahăr, la sfârşitul meselor, cu excepţia băuturilor dulci.

Ideal este ca masa să fie formată din 45 până la 50 % glucide şi…

DIABETUL DE TIP 1

Publicat pe 13 dec. 2010 at 5:47pm

>O carenţă permanentă de insulinaDiabetul de tip 1, numit şi dia­betul insulino-dependent, afec­tează puţin peste 40 000 de per­soane în România şi poate debuta la copii încă de la vârsta de 1 an. El apare rareori după vârsta de 25 de ani. în prezent este foarte bine controlat, cu ajutorul injecţiilor cu insulina.

OrigineDiabetul de tip 1 este cauzat de o carenţă de insulina, un hormon secre­tat de pancreas, care reduce nivelul de glucoza din sânge, transportândul în celule. Acest fenomen este cauzat de sistemul imunitar, care distruge celu­lele beta ale insulelor Langerhans ale pancreasului. Absenţa insulinei duce…

Contraceptia – Metode Contraceptive

Publicat pe 13 dec. 2010 at 5:42pm

Metode fără hormoni Având în vedere faptul că pilula nu este recomandată femeilor care suferă de tulburări de coagulare, de probleme vasculare cerebrale, de migrene, de hipertensiune, de colesterol, de disfuncţii hepatice sau cardiace, lor le este recoman­dată alegerea unei metode de contracepţie nehormonale, ca şi în cazul fumătoarelor.

Dispozitive interne

Mai cunoscute sub numele de sterilete, acestea reprezintă toate obiectele din material plastic, din cupru sau din oţel inoxidabil care sunt introduse în cavitatea uterină, în vederea modifică­rii învelişului acesteia şi, astfel, a împie­dicării implantării unui ovul fecundat.

Mod de acţiune Acestea acţionează în mai multe…

Digestia – Corpul Uman Functiile corpului la om

Publicat pe 13 dec. 2010 at 5:35pm

>De la gură la esofagEtapa buco-esofagiană a digestiei este esenţială, deoarece permite alimentelor transformarea în bucăţi mici, prin intermediul masticaţiei. Odată mestecat şi amestecat cu salivă, conţinutul va forma un bulgăre: bolul alimentar, care va fi înghiţit, trecând astfel în câteva secunde dî’n gură în esofag, prin faringe.

EtapeTubul digestiv începe din gură, cu limba şi dinţii, şi se prelungeşte, la nivelul gâtu­lui şi al toracelui, cu faringele şi esofagul, care asigură transportul bolului alimen­tar în stomac. Fiecare etapă este capita­lă, indiferent dacă este vorba despre masticaţie, faza…

EPIDERMA – Tesuturi corpul uman

Publicat pe 13 dec. 2010 at 5:25pm

Partea vizibilă a pielii Pielea reprezintă organul cor­pului omenesc cu suprafaţa cea mai mare. La adult, ea se întinde pe aproximativ 2 m2 şi cântă­reşte 5 kg, ceea ce reprezintă 16 % din masa corporală to­tală. Grosimea ei variază de la 0,5 mm, pe pleoape, până la 4 mm, pe călcâie, şi cuprinde două straturi principale: stratul cel mai subţire si situat cel mai la suprafaţă este epiderma.

Alcătuirea epidermei

Epiderma este un ţesut epitelial stra­tificat pavimentos, ceea ce înseam­nă că este format din celule mici, dis­puse ca dalele unei pardoseli, în una sau mai…