Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

decembrie, 2010

Curiozitati despre Corpul Omenesc – Partea 1

Publicat pe 20 dec. 2010 at 9:02pm

Daca doriti sa aflati mai multe despre corpul uman si anatomia sa, mai jos va prezentam cateva curiozitati despre corpul omenesc, informatii necesare culturii generale.

1. In urma unor cercetari, s-a constatat ca organismul unei femei are nevoie cu o ora in plus de somn fata de corpul uman al unui barbat.

2. Celulele care compun creierul uman pot stoca informatii de aproximativ cinci ori mai mult decat toata Enciclopedia Angliei.

3. Muschiul cel mai puternic din corpul uman este limba.

4. Acidul gastric eliminat in stomacul uman pentru descompunerea hranei are atata putere…

Dependenta

Publicat pe 20 dec. 2010 at 5:53pm
Dependenţa Simptomatologie

Dependenţa implică o necesitate impe­rioasă de a simţi o anume stimulare fizică sau psihică. Când accesul la această experienţă este întrerupt sau interzis apar tulburări fizice sau men­tale. Cei ce consumă droguri caută efectul plăcut pe care acest obicei îl creează, ceea ce tulbură echilibrul chi­mic din creier. Sistemul nervos reduce, în timp, răspunsul la drog, ceea ce duce la instalarea toleranţei, care la rândul ei determină nevoia de doze mai mari pentru obţinerea aceluiaşi efect.

SIMPTOMELE DE ABSTINENŢĂ

Simptomele de abstinenţă diferă, în funcţie de drogul implicat: ■ Atunci când un consumator depen­dent de substanţe excitante întrerupe consumul, simptomatologia include anxietate, depresie şi letargie. ■ întreruperea consumului…

Corpul uman organe interne

Publicat pe 20 dec. 2010 at 5:45pm

Corpul uman organe interne – Privire normală asupra abdomenului Abdomenul este partea trunchiului care se găseşte situată între torace (în partea superioară) şi pelvis (în partea inferioară). Conţinutul cavităţii abdominale este protejat de un cadru osos şi de peretele stomach.

Organele interne situate în porţiunea supe­rioară a cavităţii abdominale – fica­tul, vezica biliară, stomacul şi splina – sunt poziţionate chiar sub cupola diafragmului şi sunt protejate de coastele inferioare. Vertebrele şi muşchii asociaţi lor formează peretele posterior al cavi­tăţii abdominale, în timp ce oasele pelvisului reprezintă susţinerea inferioară a cavităţii abdominale. Abdomenul este relativ slab professional­tejat de structuri osoase. Aceasta permite în schimb o mobilitate a trunchiului deosebită precum şi distensia abdomenului…

Fertilizarea ovocitului

Publicat pe 20 dec. 2010 at 5:34pm

Fertilizarea ovocitului – Când un singur spermatozoid intră în ovocit, materialele lor genetice se unesc. Se formează un zigot, care urmează un proces de diviziune, pentru a da naştere unui embrion.

Odată ce spermatozoidul a pene­trat ovocitul, în interiorul ovoci­tului are loc o reacţie chimică, ce face imposibilă intrarea unui alt spermatozoid.

Fertilizarea – MEIOZA

Intrarea nucleului spermatozoi­dului în ovocit declanşează com­pletarea procesului de divizi­une nucleară (meioza II), început în timpul ovulaţiei. Se formează un ovocit haploid şi al doilea corp polar (care degenerează).

Aproape imediat, nucleii sper­matozoidului şi ovocitului fuzi­onează, pentru a forma un zigot…

Conceptia corpului uman

Publicat pe 20 dec. 2010 at 5:29pm

Milioane de spermatozoizi călătoresc prin tractul reproductiv feminin în căutarea ovulului. Este nevoie de sute de spermatozoizi pentru a rupe învelişul extern al ovocitului,dar numai unui dintre ei îl va fertiliza.

Fertilizarea apare atunci când un singur gamet masculin (sperma­tozoid) şi un singur gamet feminin (ovocit) se unesc în urma unui con­tact sexual. Intre cele două celule se produce o fuziune, prin care apare o nouă viaţă.

SPERMATOZOIDUL

După cea avut loc contactul sexual, spermatozoizii din conţinutul spermei se deplasează către uter. De-a lungul acestui traseu ei sunt hră­niţi de către mucusul alcalin din canalul cervical. Din uter, sperma­tozoizii îşi continuă drumul către trompele uterine. Deşi distanţa implicată este de doar…