Metilceluloză – Prospect0 Comments

Publicat in:


>

DENUMIRI COMERCIALE

Celevac

CLASA FARMACOLOGICĂ

Laxativ

FORMĂ DE PREZENTARE

Tablete

ELIBERARE NUMAI PE BAZĂ DE REŢETĂ

Descriere

Metilceluloză este un laxativ utilizat în mod obişnuit pentru tratarea constipa-ţiei, a bolii diverticulare şi a sindromului de intestin iritabil.

mod de acţiune

Administrată pe cale orală, nu se absoarbe în circulaţie, ci rămâne în intes­tin. Absoarbe o cantitate de apă de până la 25 de ori volumul său, ducând astfel la înmuierea şi creşterea volumului sca unelor.

Utilizări curente

■ Constipaţie – datorită capacităţii sale de a absorbi apa, metilceluloză înmoaie scaunele de consistenţă crescută, caracteristice persoanelor constipate. La rândul ei, această proprietate stimulează peristaltica intestinală, precum şi evacuarea scaunului.
Este utilizată de asemenea pentru scăderea frec­venţei şi creşterea consistenţei scaunelor în cazurile de diaree cronică apoasă, precum şi pentru reglarea consistenţei scaunelor după colostomii şi ileostomii,
■ Tablete pentru slăbit – unele păreri susţin că metil­celuloză poate atenua senzaţia de foame deoarece determină absorbţia apei în stomac, umflarea aces­tuia şi generarea senzaţiei de plenitudine gastrică.

Precauţii

■ Constipaţie – metilceluloză (ca şi toate celelelate laxative) nu trebuie uutilizată în cazuri de constipaţie severă, mai ales când aceasta este asociată cu dureri abdominale.
■ Hidratare – întotdeauna, pacienţii trebuie să bea cantităţi suficiente de apă.

efecte secundare

Frecvente
■ Scaune diareice
■ Flatulenţă. Mai rare
■ Distensie abdominală
■ Dureri abdominale.

Această radiografie cu bariu a intestinului gros (colon), evidenţiază un aspect de boală diverticulară cu sângerare. Boala diverticulară poate fi tratată cu laxatlvul metilceluloză

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Metilceluloză – Prospect

Lasă un răspuns