Afectiuni articulare0 Comments

Publicat in:


>Bursitele sunt asociate frecvent cu hallux valgus, care apare ca urmare a purtării de încălţăminte cu toc înalt de timpuriu, ceea ce duce la deplasarea degetului mare de la picior în interior. Ca rezul­tat pot să apară căluşuri, bătături, abraziuni ale pielii sau ulceraţii. Suferinţa poate fi uşurată prin folo­sirea de încălţăminte special căp­tuşită şi care este largă în faţă.

HALLUX VALGUS

Hallux valgus este o umflătură ce apare între degetul mare şi pri­mul os metatarsian, provocată de încălţămintea necorespunzătoare. Portul unor pantofi speciali, adecvaţi, căptuşiţi pe interior, poate diminua durerile şi poate uşura mersul, dar uneori numai inter­venţia chirurgicală poate rezolva problema.

HALLUX RIGIDUS

Hallux rigidus este o afecţiune dureroasă, în care apare o rigidi­tate la nivelul articulaţiei meta-tarso-falangiene a halucelui.
Aceasta provoacă frecvent o invaliditate a celor suferinzi, care sunt incapabili să mişte normal halucele. Această afecţiune este legată de osteoartrită şi pacien­ţii pot beneficia de tratament anti-artritic.

Montul reprezintă o inflamaţie a articulaţiei dintre falanga degetului mare de la picior şi osul metatarsian şi se formează sau se exacerbează din cauza unor pantofi necorespunzători.


Femeile care poartă regulat încălţăminte cu toc înalt sunt mai predispuse la formarea de hallux valgus la vârste înaintate. Această afecţiune poate afecta grav mersul.

Prevenirea Afectiuimilor Piciorului

Pentru prevenirea afecţiunilor picioru­lui pot fi luate anumite măsuri. Aces­tea cuprind:
■ Portul de încălţăminte corespun­zătoare, care să îmbrace bine piciorul, în tinereţe şi mai târziu, pe tot parcursul vie­ţii de adult – această măsură va minimiza problemele ce pot să apară mai târziu, odată cu înaintarea în vârstă.
■ O igienă meticuloasă a piciorului -aceasta este importantă în special la persoanele în vârstă.
■  Uscarea corectă a picioarelor, în special a spaţiilor interdigitale, după baie.
■  Tăierea atentă a unghiilor şi îndepăr­tarea cu grijă a bătăturilor.
■ Aplicarea unei tehnici corecte de tăiere a unghiilor – fără a lăsa margini ascuţite sau ascunse, ce pot creşte în ţesuturile din jur.
■  Protejarea zonelor de frecare ale monturilor şi degetelor mari de la picioare, care sunt deplasate, de trau­matisme.
■  Indepărtarea regulată a ţesturilor moarte de la marginile unghiilor, odată cu îngrijirea periodică a unghiilor.

■ Asigurarea că orice plagă sau zonă de inflamaţie la nivelul degetelor sau pielii de pe picior este tratată cu serio­zitate, de către un profesionist. Pacienţii cu diabet trebuie să acorde o atenţie specială îngrijirii picioarelor.
Ei trebuie să:
■ Fie foarte atenţi şi să evite trauma­tismele sau infecţiile la nivelul picioare­lor;
■ Primească îngrijiri medicale regu­late de la un specialist cu experienţă în tratamentul persoanelor diabetice;
■ Ceară ajutor de specialitate pentru orice infecţie sau leziune ce afectează piciorul;
■ Controleze periodic starea picioare­lor sau, dacă sunt incapabili să o facă, să roage pe altcineva să le controleze zilnic;
■ Nu folosească sticle cu apă fierbinte pentru a-şi încălzi picioarele.

O bună Igienă a picioarelor va ajuta la evitarea afecţiunilor la acest nivel. Controalele regulate permit identificarea şi rezolvarea din timp a oricărei probleme apărute.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Afectiuni articulare

Lasă un răspuns