Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 18, 2010

Managementul cancerului mamar avansat

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:42pm

>Pentru pacienţii cu cancer mamar metastazat – cancer care s-a răspândit şi în alte regiuni ale organismului – vindecarea nu mai este posibilă. Cu toate acestea, există tratamente care pot ameliora simptomatologia, iar cercetările actuale privind noi modalităţi terapeutice, urmăresc să îmbunătăţească şansele de supravieţuire.

Din păcate, în ciuda progrese­lor semnificative obţinute în ulti­mul timp în tratamentul canceru­lui mamar, nu toate cazurile sunt curabile.Pacientele care prezintă deja metastaze (depozite canceroase secundarei în momentul diagnos­ticării sau care dezvoltă metas­taze după iniţierea tratamentului specific au un prognostic destul de incert. Cele mai obişnuite sedii de metastazare a cancerului mamar sunt oasele, ficatul, plămânii, pie­lea şi ţesuturile subcutanate, pre­cum şi…

Cancerul de san – tratament

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:35pm

Cancerul de san – tratament si progrese

Progresele înregistrate în tratamentul cancerului de san au redus mortalitatea cu 30% în ultimii zece ani.

Tratamentul cancerului de san poate implica o combinaţie între chirurgie, radioterapie, terapie hormonală sau chimioterapie.

Pentru majoritatea pacientelor, prima modalitate terapeutică uti­lizată în cazul cancerului de san o reprezintă intervenţia chirurgicală de îndepărtare a tumorii primare de la nivelul sânului.

Tratamentul chirurgical in cazul cancerului de san

Pentru pacientele cu tumori de mari dimensiuni, intervenţia de elecţie este mastectomia (îndepăr­tarea întregului sân). Aceasta poate fi urmată de reconstrucţia chirur­gicală a sânului.

La pacientele cu tumori mici se…

Depistarea şi Diagnosticarea Cancerului Mamar

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:29pm

Pacientele se pot alarma cu pri­vire la posibilitatea existenţei unui cancer de sân în două moduri:

■ Depistarea unei anomalii cu ocazia efectuării unei mamografii (din proprie iniţiativă sau în cadrul unui program de screening);

■ Depistarea unei anomalii la nivelul sânului chiar de către paci­enta însăşi.

Cele mai frecvente simptome şi semne de cancer mamar constau în prezenţa unui nodul, schimba­rea de formă a sânului, apariţia unor anomalii ale pielii care aco­peră sânul, modificarea sau apa­riţia de secreţii la nivelul mamelonului.

Diagnosticarea anomaliilor pre­zente la nivelul sânului se rea­lizează de obicei printr-o „triplă evaluare”, care include exame­nul…

Profilaxia cancerului de sân

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:26pm

Există mai multe strategii la care se poate recurgeîn scopul reduce­rii riscului de dezvoltare a cance­rului mamar. Utilizarea lor se limi­tează în general la femeile care aparţin grupelor cu risc crescut şi în special celor la care s-a demon­strat prezenţa uneia din genele specifice cancerului de sân.

TAMOXIFEN

Acest medicament antiestrogenic a fost utilizat în studiile clinice desti­nate prevenirii cancerului mamar. Unul dintre studiile relativ recente desfăşurate în SUA, care a inclus femeile cu risc moderat crescut de dezvoltare a cancerului mamar, a arătat că cele care au luat tamo­xifen timp de cinci ani, au prezen­tat un risc mai mic de dezvoltare a acestui tip de cancer decât feme­ile…

Cancerul la san

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:17pm

Cancerul la san reprezintă cea mai frecventă formă de cancer înregistrată în rândul femeilor, în Europa, iar frecvenţa a crescut în mod constant, ajungând în prezent la 1 din 8 femei. In prezent, există însă o mare varietate de tratamente, cu ajutorul cărora se vindecă peste două treimi dintre paciente.

Cancerul la san constituie de departe cea mai frecventă formă de cancer la femei, iar România ocupă primul loc dintre ţările UE ca incidenţă a acestui tip de can­cer,…