Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 18, 2010

Managementul cancerului mamar avansat

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:42pm

>Pentru pacienţii cu cancer mamar metastazat – cancer care s-a răspândit şi în alte regiuni ale organismului – vindecarea nu mai este posibilă. Cu toate acestea, există tratamente care pot ameliora simptomatologia, iar cercetările actuale privind noi modalităţi terapeutice, urmăresc să îmbunătăţească şansele de supravieţuire.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Din păcate, în ciuda progrese­lor semnificative obţinute în ulti­mul timp în tratamentul canceru­lui mamar, nu toate cazurile sunt curabile.Pacientele care prezintă deja metastaze (depozite canceroase secundarei în momentul diagnos­ticării sau care dezvoltă metas­taze după iniţierea tratamentului specific au un prognostic destul de incert. Cele mai obişnuite sedii de metastazare a cancerului mamar sunt oasele, ficatul, plămânii, pie­lea şi ţesuturile subcutanate, pre­cum şi…

Cancerul de san – tratament

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:35pm

Cancerul de san – tratament si progrese

Progresele înregistrate în tratamentul cancerului de san au redus mortalitatea cu 30% în ultimii zece ani.

Tratamentul cancerului de san poate implica o combinaţie între chirurgie, radioterapie, terapie hormonală sau chimioterapie.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Pentru majoritatea pacientelor, prima modalitate terapeutică uti­lizată în cazul cancerului de san o reprezintă intervenţia chirurgicală de îndepărtare a tumorii primare de la nivelul sânului.

Tratamentul chirurgical in cazul cancerului de san

Pentru pacientele cu tumori de mari dimensiuni, intervenţia de elecţie este mastectomia (îndepăr­tarea întregului sân). Aceasta poate fi urmată de reconstrucţia chirur­gicală a sânului.

La pacientele cu tumori mici se…

Depistarea şi Diagnosticarea Cancerului Mamar

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:29pm

Pacientele se pot alarma cu pri­vire la posibilitatea existenţei unui cancer de sân în două moduri:

■ Depistarea unei anomalii cu ocazia efectuării unei mamografii (din proprie iniţiativă sau în cadrul unui program de screening);

■ Depistarea unei anomalii la nivelul sânului chiar de către paci­enta însăşi.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Cele mai frecvente simptome şi semne de cancer mamar constau în prezenţa unui nodul, schimba­rea de formă a sânului, apariţia unor anomalii ale pielii care aco­peră sânul, modificarea sau apa­riţia de secreţii la nivelul mamelonului.

Diagnosticarea anomaliilor pre­zente la nivelul sânului se rea­lizează de obicei printr-o „triplă evaluare”, care include exame­nul…

Profilaxia cancerului de sân

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:26pm

Există mai multe strategii la care se poate recurgeîn scopul reduce­rii riscului de dezvoltare a cance­rului mamar. Utilizarea lor se limi­tează în general la femeile care aparţin grupelor cu risc crescut şi în special celor la care s-a demon­strat prezenţa uneia din genele specifice cancerului de sân.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); TAMOXIFEN

Acest medicament antiestrogenic a fost utilizat în studiile clinice desti­nate prevenirii cancerului mamar. Unul dintre studiile relativ recente desfăşurate în SUA, care a inclus femeile cu risc moderat crescut de dezvoltare a cancerului mamar, a arătat că cele care au luat tamo­xifen timp de cinci ani, au prezen­tat un risc mai mic de dezvoltare a acestui tip de cancer decât feme­ile…

Cancerul la san

Publicat pe 18 nov. 2010 at 9:17pm

Cancerul la san reprezintă cea mai frecventă formă de cancer înregistrată în rândul femeilor, în Europa, iar frecvenţa a crescut în mod constant, ajungând în prezent la 1 din 8 femei. In prezent, există însă o mare varietate de tratamente, cu ajutorul cărora se vindecă peste două treimi dintre paciente.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Cancerul la san constituie de departe cea mai frecventă formă de cancer la femei, iar România ocupă primul loc dintre ţările UE ca incidenţă a acestui tip de can­cer,…