Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 7, 2010

Apendicele – Corpul Uman

Publicat pe 07 nov. 2010 at 5:38pm

>Apendicele este un diverticul muscular îngust, ce se formează din cec. Are, de obicei, o lungime cuprinsă între 6 şi 10 cm, dar poate fi şi mai scurt sau mai lung de atât.

Apendicele vermiform (sau „în formă de vierme”) este legat de cec, în zona unde începe intesti­nul gros. Pereţii apendicelui con­ţin ţesut limfatic, ţesutul limfatic al apendicelui şi acela din pere­ţii intestinului subţire protejează organismul de microorganismele din tubul digestiv.

STRATUL MUSCULAR

în timp ce stratul muscular lon­gitudinal din pereţii intestinu­lui gros este dispus sub formă de trei benzi – denumite taeniae coli – la nivelul apendicelui există un…

Cecul şi apendicele – Anatomia corpului uman

Publicat pe 07 nov. 2010 at 5:31pm

>Cecul şi apendicele se află la joncţiunea dintre intestinul subţire şi cel gros, o zonă cunoscută şi ca regiune ileocecală. Cecul, din care se formează apendicele, primeşte alimentele din intestinul subţire.

Cecul este prima porţiune a intes­tinului gros. Alimentele trec prin porţiunea terminală a intestinului subţire, numită ileum, către intes­tinul gros, prin valva ileocecală; cecul se găseşte după această valvă. Cecul reprezintă o pungă închisă la capăt, având o lungime şi o lăţime de aproximativ 7,5 cm, ce se continuă în sus cu colonul ascendent, care reprezintă urmă­toarea porţiune a intestinului gros. Apendicele este reprezentat de o pungă lungă, subţire, formată din intestin, la nivelul cecului.

FIBRELE…

Terapia intensiva in pediatrie

Publicat pe 07 nov. 2010 at 5:22pm

Terapia intensivă în pediatrie se adresează specific tratamentului copiilor aflaţi în stare critică. Medicii şi asistenţii medicali implicaţi au pregătire specifică, pentru a face faţă nevoilor copiilor şi celor ale părinţilor.

O unitate de terapie intensivă pedia­trică este o secţie specială, care preia îngrijirea copiilor aflaţi în stare critică, care au unul sau mai multe organe cu funcţii insuficiente. Rata mortalităţii acestor pacienţi a scăzut pe măsură ce serviciile medicale s-au dezvoltat. Până nu demult, în multe ţări, mare parte din îngrijirile medicale de tera­pie intensivă erau asigurate în spitale fără specific pediatric în terapie inten­sivă….

Stările critice la copii

Publicat pe 07 nov. 2010 at 5:07pm

Copiii care au nevoie de tratament într-o unitate de terapie intensivă pediatrică sunt în stare critică, din diverse motive. Pentru diagnosticarea afecţiunilor de care suferă şi tratamentul acestora, este necesar un echipament special şi pregătire de specialitate.

Există numeroase motive pentru care copiii pot ajunge în secţia de terapie intensivă:

Infecţii sistemice severe

Anumite microorganisme au capacitatea de a produce un colaps sistemic şi insuficienţă de organe. Cel mai cunoscut este meningococul (Neisseria meningitidis).

Insuficienţă respiratorie ce impune ventilaţie asistată Insuficienţa respiratorie poate să apară ca problemă singulară, cum ar fi în…

Limba fixată

Publicat pe 07 nov. 2010 at 4:56pm

Limba fixată este un defect minor al cavităţii bucale ce limitează mişcările limbii. O operaţie simplă poate ajuta corectarea problemelor de alimentaţie şi vorbire la copiii ce prezintă limba fixată.

Limba fixată (anchiloglosia) este o tulburare în care frâul limbii, ce leagă limba de planşeul cavităţii bucale, este prea scurt, împiedi­când limba să iasă dincolo de buza inferioară. Limba însăşi va fi scurtă şi lăţită şi ar putea avea o adânci­tură centrală. In cazuri extreme, limba ar putea fi cu totul lipită de podeaua cavităţii bucale.

INCIDENŢĂ

Limba fixată este de trei ori mai frecventă la băieţi, faţă de fete. Până la 50 la sută din persoanele care suferă de această afecţiune…


Advertisement

Mai multe...

Arhiva

noiembrie, 2010
lun mar mie joi vin sâm Dum
« oct.   dec. »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930