Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie 2, 2010

Structura piciorului – Corpul Uman

Publicat pe 02 nov. 2010 at 10:41pm

>Piciorul este alcătuit din mai multe oase, dintre care: 14 falange, ce alcătuiesc dege­tele; cinci oase metatarsiene ale antepiciorului, ce creează o boltă transversală, şi una longitudi­nală la nivelul labei piciorului, cu articulaţii care să asigure „sal­tul” piciorului în timpul mersu­lui; şi mai multe oase tarsiene.Tendoanele de la nivelul picio­rului, care au o oarecare acoperire cu ţesut gras, o irigare şi o inervaţie corespunzătoare, aco­perirea cu tegument a acestor structuri, completează anatomia piciorului.

Unghiile degetelor de la picioare

Unghiile degetelor de la picioare sunt derivate din tegument îngroşat, cu funcţie specializată. Faptul că ele cresc permanent pe parcursul vieţii face necesară tăierea lor periodică. Tăierea unghiilortrebuie făcută în…

Afecţiunile picioarelor

Publicat pe 02 nov. 2010 at 10:38pm

Persoanele în vârstă sunt predispuse în mod special la apariţia problemelor legate de afecţiunile picioarelor. La persoanele în vârstă efectele acestor probleme pot fi mult mai serioase decât la persoanele tinere, astfel încât se impune tratamentul rapid. Procesul de îmbătrânire afectează picioarele, la fel cum afectează şi restul organismului. Efectul poate fi minor sau destul de sever încât să producă tulburări de mers şi chiar să ducă la imobilizare, ca urmare a inflamaţiei şi durerilor.

Pierderea masei musculare şi a tonicităţii tendoanelor duce la pră­buşirea bolţii plantare la persoa­nele în vârstă, astfel încât aceasta se aplatizează şi îşi pierde în parte flexibilitatea. De asemenea, pe măsură ce pielea îmbătrâneşte, ea este…

Tratamentul cancerului gastric

Publicat pe 02 nov. 2010 at 10:34pm

Cancerul gastric poate fi tratat prin chimioterapie, radioterapie sau, mai frecvent, chirurgical. Prevenirea bolii depinde de aprofundarea în viitor a cunoştinţelor privind cauzele ei.

Tratamentul cancerului gastric depinde de mărimea tumorii, de localizarea lui si de stadiul cance­rului. Tratamentele pot include intervenţia chirurgicală, chimioterapia sau radioterapia. Pacientul ar putea avea nevoie de o combina­ţie a acestor tratamente.

Cel mai frecvent tratament este cel chirurgical, iar operaţia impli­cată se numeşte gastrectomie. Aceasta poate fi totală (în care se îndepărtează în întregime stoma­cul) sau parţială (numai o parte a stomacului este îndepărtată). După o gastrectomie parţială par­tea rămasă pe loc din stomac este reconectată la esofag…

Cancerul Gastric – Simptome si Tratament

Publicat pe 02 nov. 2010 at 10:24pm

Una din problemele pe care le pune cancerul gastric este faptul că, dese­ori, nu apare nicio simptomatologie în stadiile de început ale bolii, aşa că în multe cazuri , înainte ca el să fie depistat, s-a şi răspândit în organism. Dacă totuşi simptomatologia apare în stadiile precoce, ea este deseori atât de vagă încât este ignorată de obicei.

Totuşi, cancerul gastric se poate manifesta în următoarele moduri:

■ Lipsa poftei de mâncare; ■ Greaţă şi vărsături; ■ Dureri sau „indigestii” cu locali­zare în abdomenul superior; ■ Slăbiciune şi oboseală; ■ Diaree sau constipaţie;

Greaţa şi vărsăturile sunt cauzate de îngustarea lumenului stomacului, până la oprirea completă a trecerii alimentelor prin el.

Cancerul ulcerat

Cancerul gastric

Publicat pe 02 nov. 2010 at 10:15pm

Cancerul gastric (cancerul de stomac) se poate răspândi repede în întreg corpul, astfel încât recunoaşterea lui fastă este very importantă. A fost identificat un număr mare de factori de risc pentru această boală.

Stomacul este o parte a tractului digestiv situată între esofag şi intestinul subţire.

Alimentele solide şi cele lichide trec prin esofag, către stomac. Apoi musculatura stomacului acţi­onează în sensul develop intoării alimentelor într-un lichid – acest pro­ces fiind ajutat de acidul gastric şi enzimele din stomac. După aproximativ trei ore, ali­mentele mărunţite trec în intes­tinul subţire. Aici se continuă pro­cesul de digestie şi soak upţie în…