Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

noiembrie, 2010

Herpesul – Tratament Si Prevenire

Publicat pe 30 nov. 2010 at 9:33pm

>Tratamentul herpesuluiHerpesul genital este destul de neplă­cut pentru majoritatea pacienţilor, cu atât mai mult cu cât poate fi şi o dovadă de infidelitate, cu implicaţii asupra relaţiilor sexuale viitoare. Pentru cei mai mulţi dintre pacienţii care prezintă pentru prima oară o astfel de infec­ţie, consultarea unui medic specialist în boli cu transmitere sexuală, poate fi foarte liniştitoare.Băile locale cu apă călduţă cu sare şi substanţe dezinfectante, ajută la usca­rea veziculelor, la fel ca şi purtarea unei lenjerii mai largi.TRATAMENTUL MEDICAMENTOSDeşi nu are efect curativ, pentru a fi cu adevărat eficient, tratamentul medicamentos trebuie administrat în interval de câteva…

Herpesul simplex – Boli de Piele

Publicat pe 30 nov. 2010 at 9:09pm

Infecţia herpetică este cauzată de contactul cu virusul herpes sim­plex, care poate fi de două tipuri (vezi „Cauze” mai jos).

Simptomele de herpes apar de obicei în interval de 2 până la 10 zile de la prima expunere, sau chiar mai târziu. Simptomele pot persista mai multe săptămâni. Primul episod infecţios poate fi atât de blând, încât trece aproape neobservat, dar de multe ori, simptomele pot fi severe.

După contactul direct:

■ Virusul începe să se multiplice în interiorul celulelor pielii.

Pielea se înroşeşte, devine sen­sibilă şi apare senzaţia de arsură, mâncărimile şi furnicăturile.

La puţin timp după aceea,…

Enciclopedie Medicala – Dictionar Litera Mi

Publicat pe 30 nov. 2010 at 2:32pm

>MICROVILISunt formaţiuni ale membranelor celulare de suprafaţă. Ei pot fi vizualizaţi numai cu ajutorul unui microscop cu rezoluţie mare. La nivelul mucoasei intestinale, celu-leleepiteliale ce acoperă vilii, conţin microvili. împreună cu pliurile intestinale, ei măresc suprafaţa de absorbţie a intestinului de 600 de ori.MIELITĂInflamaţie a măduvei spinării sau a măduvei osoase.MIELOCIT1. 0 formă de celulă din seria albă, imatură, ce apare în măduva osoasă (sau în sânge, în anumite boli).2. Un tip de celulă nervoasă ce se găseşte în creier şi în măduva spinării.MIELOFIBROZĂîngroşare şi cicatrizare a ţesutului…

Naloxon – Prospect Medicament

Publicat pe 30 nov. 2010 at 2:28pm

>DENUMIRE COMUNANarcanCLASA FARMACOLOGICĂAntagonist opioidFORMĂ DE PREZENTARESoluţie injectabilăELIBERARE NUMAI PE BAZĂ DE REŢETĂ

EFECTE SECUNDARE Frecvente■ Accelerarea pulsului■ Greaţă■ Vărsături. Mai rare■ Stop cardiac■ Tremurături■ Simptome de sevraj sevraj la opioide■ Convulsii■ Lichid în plămâni (edem pulmonar). Interacţiuni■ Opiacee – este necesară supravegherea efectelor acute de sevraj la un individ dependent;■ Medicamente cardiotoxice – dacă naloxona este administrată concomitent, efectele asupra cordului pot fi foarte grave.DESCRIERENaloxon a fost primul…

Montelukast – Prospect Medicament

Publicat pe 30 nov. 2010 at 2:26pm

>MontelukastDESCRIEREMontelukast face parte dintr-o nouă clasă de agenţi antiastmatici. Astmul se datorează unei reacţii inflamatorii la nivelul mucoasei care căptuşeşte căile respiratorii intrapulmonare. Leuco-trienele constituie un grup de mediatori ai infla-maţiei care provoacă această reacţie.PRECAUŢIIUTILIZĂRI CURENTE■ Formele blânde şi moderate de astm -montelukast poate fi utilizat în combinaţie cu alte medicamente antiastmatice, ca de exemplu bronhodilatatoarele. Este utilizat ca tratament suplimentar în formele moderate de astm, care nu sunt controlate în mod adecvat de steroizii şi beta-agoniştii administraţi pe cale inhalatorie. Nu trebuie utilizat în crizele…