Terapia gradata cu oxigen0 Comments

Publicat in:


Ce este terapia cu oxigen?

La o varsta mai inaintata, nivelul de oxigen din sange poate sa scada ca urmare a stilului de viata nesanatos sau a poluarii mediului. Cu ajutorul procedeului terapiei cu oxigen se poate mari nivelul scazut de oxigen din sange. Astfel, se pot elimina multe boli, dureri, simptome. In prima faza a tratamentului, bolnavul va primi un preparat ce ajuta la asimilarea oxigenlui. Numai in faza a doua sau a treia poate incepe terapia efectiva cu oxigen, care se adapteaza in functie de aptitudinile fizice ale pacientului, intr-un ritm mai rapid, intens sau mai incet.

Procedeul terapiei cu oxigen a fost introdus in 1970, in urma experimentelor de ani de zile efectuate de profesorul de fizica Manfred von Ardenne din Dresda. Ca orice inovatie, si aceasta a intampinat opozitie, deoarece multi au privit-o cu suspiciune. In prezent, insa, aceasta terapie este deja raspandita in intreaga lume.

Domeniul de aplicare al terapiilor cu oxigen

probleme ale circulatiei cardiace sau cerebrale
probleme ale circulatiei membrelor
– probleme ale tesutului pulmonar
– astm
bronsita cronica
– tulburari ale ritmului cardiac
– infarct miocardic, accident cerebral, operatii, tratament ulterior
– tratament complementar in cazul tumorilor

Efectul terapiei cu oxigen prin inhalare

Poluarea aerului, sedentarismul, stresul, alcoolismul, consumul excesiv de nicotina scad nivelul de oxigen din sange. Capacitatea organismului de asimilare a oxigenului poate sa scada in procesul natural de imbatranire, dupa varsta de 50 de ani, chiar si in conditiile unui mod de viata normal. Ca urmare a lipsei de oxigen scade capacitatea de munca si pot sa apara disfunctii ale diferitelor organe, de exemplu, a inimii, plamanilor, sistemului vascular.

Terapia cu oxigen este recomandata anume pentru evitarea acestor disfunctii. Totodata, terapia are efecte benefice si in cadrul tratamentului recomandat dupa un atac cerebral, infarct miocardic si interventii chirurgicale. In anumite cazuri, terapia este utilizata si ca tratament complementar in cazul tumorilor maligne. ( Terapia cu oxigen nu reprezinta insa un elixir miraculos si nu trebuie sa trezeasca in nimeni sperante exagerate!).

Manfred von Ardenne a demonstrat foarte confingator faptul ca terapia cu oxigen intarzaie considerabil incetinirea metabolismului la varstnici. Prin intermediul terapiei cu oxigen se pot inlatura afectiunile cronice ale organelor respiratorii.

Procedura Terapiei cu Oxigen

Terapia cu oxigen poate fi recomandata de catre medic sau terapeutul naturist numai dupa un consult amanuntit al bolnavului

Descrierea procedurii

In prima faza, se administreaza bolnavului un preparat cu magneziu si vitamine, care are ca efect cresterea capacitatii de asimilare a oxigenului.

Dupa cateva miute, in faza urmatoare, acesta va inspira prin intermediul unei masti, timp de doua ore, un amestec format din oxigen si aer din incapere.

Faza a treia a tratamentului o reprezinta testarea pe ergometru a capacitatii de efort. In cazul in care starea pacientului o permite, faza a doua si a treia a tratamentului se vor asocia. In acest caz, inspirarea de oxigen la efort dureaza 10 minute.

Durata terapiei

In general, terapia dureaza 15 sedinte. Verificati periodic nivelul oxigenului din sange cu ajutorul medicului sau terapeutului naturist.

Cine face tratamentul cu oxigen?

Inainte de tratament se va masura nivelul de oxigen din sange. Aceasta, cat si tratamentul, necesita cunostinte si aparatura speciala. Din acest motiv terapia cu oxigen se poate face numai de catre medic sau terapeut naturist, in cabinete echipate special in acest scop.

IMPORTANT !!! Terapia cu oxigen – in pofida rezultatelor constatate in cazul unor boli grave – nu inlocuieste restul metodelor de tratament. Din acest motiv, pe langa terapia cu oxigen trebuie continuate si restul tratamentelor in curs.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Terapia gradata cu oxigen

Lasă un răspuns