O speranta pentru vindecarea cancerului … Stiati ca?0 Comments

Publicat in:


>

Terapia genetica poate ajuta in lupta impotriva cancerului prin:
– doparea sistemului imunitar.
Este vorba de modificarea celulelor sistemului imunitar al bolnavului (limfocitele) pentru ca acestea sa detecteze si sa atace celulele canceroase.
– amagirea celului tumorale. Cercetatorii creeaza o celula care, odata introdusa in celula tumorala, declanseaza o sensibilitate speciala a acesteia la un medicament care era pana atunci inactiv. Acesta din urma devine atunci toxic pentru tumoare, dar nu si pentru restul organismului.

…si a bolilor cardiovasculare
Prin activarea genelor implicate in fabricarea vaselor de sanguine, este posibila reoxigenarea tesuturilor lezate (necroza) ca urmare a unui infarct.

Alti vectori
Cercetatorii lucreaza asupra altor vectori, care nu sunt virali:
aerul. Pentru a combate, din punct de vedere genetic, mucoviscidoza, boala cae provoaca o acumulare a mucusului in plamani, cercetatorii examineaza modificarea celulelor care acopera peretele pulmonar. Pentru a ajunge la ele, ei se gandesc la inhalarea, de catre bolnav, prin intermediul unui aerosol,a unor picaturi care sa contina o gena-reparatoare care sa fie captata de celulele pulmonare in acelasi timp cu componentele aerului inspirat.
-componentele lipidice sau lipozomii (capsule adipoase). Invelisul lor, avand o componenta similara cu cea a membranei celulare, le permite functionarea cu aceasta si eliberarea genei-medicament

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

O speranta pentru vindecarea cancerului … Stiati ca?

Lasă un răspuns