Lacrimile sunt indispensabile… Stiati ca?0 Comments

Publicat in:


Stiati ca fara lacrimi, corneea se usuca, ceea ce duce la riscul iritarii, fapt ce ar putea duce in cazuri extreme, la orbire?

In cazul in care producerea de lacrimi nu este suficienta (atunci cand, de exemplu, canalele lacrimale sunt astupate) sau atunci cand traim intr-o atmosfera foarte uscata, se recomanda utilizarea unor coliruri specifice care actioneaza ca lacrimile artificiale.

Lacrimile – Incidenta Varstei

Lacrimile produse sunt in medie de 2,4 ml/minut, iar volumul permanent de lichid lacrimal este de aproximativ 6 ml. Odata cu varsta, acest mecanism se incetineste, antrenand iritatii ale corneei. Pe de alta parte, varsta poate sta la originea unei lacrimari permanente cauzate de lasarea tesuturilor pleoapelor care acopera glandele lacrimale. Acest fenomen poate fi inlaturat printr-o interventia chirurgicala usoara.

Statistici

Oamenii plang, in medie, de trei ori pe luna, timp de 5 minute. Aceste cifre nu sunt decat rezultatul statisticilor, avand in vedere ca exista diferente mari intre barbati si femei: acestea plang, de 6 ori mai mult decat barbatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Lacrimile sunt indispensabile… Stiati ca?

Lasă un răspuns