Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 29, 2010

Metformin – Prospect

Publicat pe 29 oct. 2010 at 2:12pm

>Denumire comunaSiofor, Meguan, Metformin, Glucophage, GlucametClasa farmacologicăMedicament antidiabetic oralFormă de prezentareTableteEliberare numai pe bază de reţetă

Insulele lui Langerhans din pancreas secretă insulina în circulaţia sanguină. Metformin creşte sensibilitatea ţesuturilor la insulina.

DESCRIERE

Metformin este un agent hipoglicemiantfoarte cunoscut. Are efect de scădere a nivelului gli­cemiei şi se administrează pe cale orală. Apar­ţine categoriei biguanidelor, din care face parte şi buformin (Silubin).

UTILIZĂRI CURENTE

■ Diabetul zaharat non-insulinodependent, mai ales la pacienţii supraponderali. Poate fi utilizată în combinaţie cu derivaţii de sulfonilu-ree (alte medicamente antidiabetîce).

MOD DE ACŢIUNE

Acţiunea metforminului este destul de com­plicată:■…

Metadonă – Prospect

Publicat pe 29 oct. 2010 at 9:37am

>Denumire comunaSintalgon, PhyseptoneClasa farmacologicăAnalgezic opioid formă de prezentareSoluţie, tablete, soluţie injectabilăEliberare numai pe bază de reţetă

DESCRIERE

Metadona este un derivat opioid de sin­teză, dezvoltat în anii 1940 pentru combate­rea durerilor. în cursul anilor 1960 a început să fie utilizată ca un înlocuitor al heroinei, iar în zilele noastre este utilizată aproape exclusiv pentru tratarea dependenţei de heroină. Are o structură diferită, dar efecte asemănătoare cu morfina.

MOD DE ACŢIUNE

Analgezicele narcotice acţionează în primul rând asupra sistemului nervos central, în decurs de o oră. Percepţia durerii şi răspun­sul emotional la aceasta sunt…