Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 25, 2010

Metode de Acupunctura

Publicat pe 25 oct. 2010 at 10:16pm
Tipuri de acupunctura

Acupuncturiştii pot utiliza o gamă largă de tehnici, printre care:

Acupunctura auriculară – este utilizată de unii practicieni pentru tratamentul unor afecţiuni diverse şi constă în introducerea unor ace subţiri în ureche; adeseori aces­tea sunt stimulate electric. Această metodă presupune că la nivelul urechii este reprezentat întregul corp, cu capul la baza lobului ure­chii şi picioarele în partea superi­oară a acesteia.

Electro-acupunctura – această tehnică este foarte populară printre unii practicieni şi implică ataşarea unor electrozi de ace, astfel încât acestea să poată fi stimulate elec­tric. Acest lucru poate fi resimţit sub forma unei furnicături sau tre­săriri musculare, darîn general nu este neplăcut.

Acupresiunea – se referă…

Vizita la un cabinet de acupunctura

Publicat pe 25 oct. 2010 at 9:35pm

La fel ca în toate celelalte terapii holistice, şi practicanţii acupuncturii îşi evaluează pacienţii în mod global şi nu doar în limitele afecţiunii de care suferă. Această modalitate de abordare se reflectă în tratament, care poate fi practicat prin mai multe metode. Prima vizită poate fi mai lungă decât următoarele şedinţe de tra­tament, iar modul ei de desfăşurare va depinde de problema de sănătate existentă. Intotdeauna, pacienţii vor fi întrebaţi care este acuza principală. Apoi, practicianul va trebui să afle dacă pacientul ia medicamente şi dacă da, de…

Acupunctura

Publicat pe 25 oct. 2010 at 8:31pm

Acupunctura – Cuprins

Definitie Cum actioneaza? Beneficiile acupuncturii Istoricul acupuncturii Acupunctura stiintifica occidentala Acupunctura traditionala chineza Acupunctura si sarcina

Definitie

Acupunctura este o formă de terapie chineză, care este utilizată din ce în ce mai mult de medicii care practică medicina convenţională. Această metodă de terapie complementară se bazează pe introducerea unor ace în piele, în scopul tratării unei game largi de afecţiuni.

Acupunctura reprezintă un sistem medi­cal în cadrul căruia se utilizează ace foarte fine, care se introduc în piele în scopul tratării bolilor.

CUM ACŢIONEAZĂ ACUPUNCTURA?

In medicina…

Coloana Vertebrala – Axa pozitiei verticale

Publicat pe 25 oct. 2010 at 7:19pm

>Coloana vertebrala este un tub articulat osos, lung, care se intinde intre baza craniului si oasele bazinului. Rezistenta si flexibila in acelasi timp, ea sustine capul si corpul, mentine trunchiul In pozitie dreapta, permitand totodata miscarea acestuia. Ea este format! din 33 de vertebre, dintre care 24 sunt mobile, si contine maduva spinarii.  COLOANA VERTEBRALA  Funcţii 

► Poziţia verticală Susţinută şi stabilizată cu ajutorul muşchi­lor şi a ligamentelor care o înconjoară, coloana…

Despre Menopauza – Cauze

Publicat pe 25 oct. 2010 at 6:53pm

In momentul imbatranirii, efectele osteoporozei (fragilizarea oaselor) devin tot mai numeroase odata cu intreruperea secretiilor hormonale ovariene la menopauza.

Femeia de peste 60 de ani poate fi tratata prin administrarea unor hormoni de substitutie: este vorba despre tratamentul hormonal de substitutie (THS).

Acesta necesita o monitorizare stricta din punct de vedere scientific deoarece comporta riscuri (antecedentele personale sau familiale legate de diferitele tipuri de most cancers genital sau de san).

Medicii recomanda, in general, inceperea tratamentului inca din faza incipienta a menopauzei. Benefic pentru par, piele si unghii, el impiedica, de asemenea, atrofia vaginala.