Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 24, 2010

Emotiile sunt innascute si universale

Publicat pe 24 oct. 2010 at 8:31pm

>   Curentul evolutionist, prin lucrarile naturalistului englez Charles Darwin, a postulat urmatorul pricipiu: emotiile exista la nastere, ele sunt innascute si nu depind de educatie (care este dobandita). Ele sunt impartasite de toti indivizii.

     Exprimarea faciala a emotiilor   In cele patru colturi ale lumii, expresiile fetei (expresia bucuriei, a fricii, a surprizei …) sunt aceleasi. Accesta este un limbaj universal, dincolo de cuvinte. A sti sa citesti si a recunoaste pe chip expresia dezgustului sau a poftei faciliteaza considerabil comunicarea intre oameni. Aceasta expresie faciala permite, in acelasi timp, informarea celuilalt cu privire la intentiile noastre, dar si cu privire la comportamentul pe care il asteptam…

MANUBRIU – Definitie

Publicat pe 24 oct. 2010 at 2:53pm

>Un os mic, plat, ce face parte din stern, situat in portiunea superioara a acestuia, se articuleaza cu claviculele si cu primele doua cartilaje costale, de fiecare parte a manubriului.   Manubriul este un os mic, e forma aproximativ triunghiulara, situat in partea superioara a cutiei toracice. Este primul din cele trei oase ce alcatuiesc sternul.

MANOMETRU – Definitie

Publicat pe 24 oct. 2010 at 2:52pm

>O piesa a unui aparat folosit pentru a detecta modificarile de presiune din corp. Ea este alcatuita dintr-un tub in forma de U, ce contine mercur, apa sau alt lichid, care este expus unei variatii de presiune la unul din capete. De exemplu, un manometru poate masura activitatea musculara prin masurarea modificarilor in timpul contractiilor musculaturii de la nivelul rectului.

MANOMETRIE – Definitie

Publicat pe 24 oct. 2010 at 2:52pm

>Studiul schimbarilor de presiune din corp. Manometria este folosita pentru a evalua pacientii ce se plang de probleme la deglutitie si arsuri in piept. Ea determina presiunea la nivelul sfinctelor esofagiene, forta de contractie si coordonarea peristaltismului musculaturii esofagiene.

MANIPULAREA – Definitie

Publicat pe 24 oct. 2010 at 2:51pm

>Folosirea mainilor pe un pacient, pentru a realiza anumite miscari ce amelioreaza boala acestuia. De exemplu, un medic specialist ortoped manipuleaza oasele in cazul unei fracturi pentru a reduce fractura si pentru a reda functia membrului respectiv.