Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 19, 2010

Tutunul te imbatraneste!

Publicat pe 19 oct. 2010 at 4:44pm

>

Esti fumatoare si nu reusesti sa renunti la acest viciu chiar daca sti ce probleme de sanatate iti poate aduce? Daca aceste argumente nu te-au convins, poate cele de natura estetica vor conta mai mult. Pungile de sub ochi sunt unul dintre semnele vizibile ca tutunul iti afecteaza corpul. Acelasi factor face ca pielea sa fie mai vulnerabila la expunerile prelungite la soare.

Fumatul cronic priveaza pielea de oxigen si nutrienti. Prin urmare,unele fumatoare au tenul foarte palid, in timp ce altele dezvolta pete de dimensiuni inegale.

– In fumul de tutun exista peste…

Cancerul de prostata,depistat in urina… Stiati ca?

Publicat pe 19 oct. 2010 at 10:39am

>

In viitor cancerul de prostata ar putea fi depistat din timp printr-un simplu test de urina, potrivit oamenilor de stiinta britanici de la Institutul de Cercetare din Cambridge. Testul detecteaza un tip de proteine secretate de prostata,care,atunci cand ajung in urina, chiar si in cantitati mici,indica prezenta acestui tip de cancer. Analiza ar putea inlocui test de sange PSA care se foloseste in prezent pentru depistarea afectiunilor prostatei si care uneori da rezultate eronate. Pentru ca noul test, este nedureros, el ar putea deveni o analiza de rutina pentru barbati.

Plimbarile stimuleaza memoria … Stiati ca?

Publicat pe 19 oct. 2010 at 10:08am

>

Am putea preveni problemele de memorie survenite odata cu inaintarea in varsta plimbandu-ne saptamanal cel putin zece kilometri, sustin cercetatorii americani de la Universitatea „Pittsburghs”. In urma unui studiu,acestia au descoperit ca plimbarile previn aparitia dementei. Dimensiunea creierului se micsoreaza pe masura ce inaintam in varsta,una dintre consecintele fiind aparitia problemelor de memorie.”Persoanele in varsta ar trebui sa practice exercitii fizice sau cel putin plimbari in aer liber in mod regulat pentru a preveni pierderile de memorie.

Celulele umane – Corpul Uman

Publicat pe 19 oct. 2010 at 9:34am

Rolul Celulelor

Fiecare organism este alcatuit din numeroase componente mici, celule. Celulele, pe de o parte, sunt componentele tesuturilor corpului nostru, pe de alta parte, sunt unitati functionale: produc substante chimice si alte substante importante pentru organism – enzimele digestive, lacrimale, transpiratia.

Celulele difera intre ele in functie de rolul lor in organism, sunt specializate pentru functiile ce le au de indeplinit.

Celulele se reproduc prin diviziune.

Toate celulele provin de la celula-mama, adicda din ovulul fecundat. Celula-mama contine toate informatiile necesare pentru dezvoltarea unui organism nou. Sexul, culoarea…

Mituri despre digestie … Stiati ca?

Publicat pe 19 oct. 2010 at 9:09am
Stiati ca… Unele probleme precum balonarea, arsurile gastrice si ulcerul, sunt adesea gresit intelese?

Pentru a putea trata corect, dar si pentru a evita disconfortul abdominal ar trebui sa stim ce anume il cauzeaza si cum functioneaza procesul de digestie. Arsurile gastrice, durerea de stomac, balonarea sau gazele aparute dupa o masa copioasa sunt neplaceri pe care oricine ar vrea sa le evite. Insa pentru a  putea face acest lucru, este bine sa cunoastem cauzele reale care duc la aparitia lor. Iata cateva dintre cele mai raspandite mituri despre…