Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 14, 2010

Terapia gradata cu oxigen

Publicat pe 14 oct. 2010 at 5:49pm
Ce este terapia cu oxigen?

La o varsta mai inaintata, nivelul de oxigen din sange poate sa scada ca urmare a stilului de viata nesanatos sau a poluarii mediului. Cu ajutorul procedeului terapiei cu oxigen se poate mari nivelul scazut de oxigen din sange. Astfel, se pot elimina multe boli, dureri, simptome. In prima faza a tratamentului, bolnavul va primi un preparat ce ajuta la asimilarea oxigenlui. Numai in faza a doua sau a treia poate incepe terapia efectiva cu oxigen, care se adapteaza in functie de aptitudinile fizice ale pacientului, intr-un ritm mai rapid, intens sau mai incet.

Procedeul terapiei cu oxigen a fost introdus in 1970, in urma experimentelor…

Masurarea tensiunii arteriale

Publicat pe 14 oct. 2010 at 1:48pm

>De ce se masoara tensiunea arteriala?    Inima mentine, in mod continuu, in circulatie aproximativ 6 litri de sange, asigurand astfel aprovizionarea organismului cu oxigen si substante nutritive, impiedicand depunerea excretiilor. In acest sens este importanta nu numai cantitatea de sange, ci si tensiunea sangelui care circula in vase, in special in capilare.Tulburarile tensiunii arteriale   Simptomele specifice tensiunii arteriale crescute (hipertonia) sunt durere de cap, ameteala, slabiciune, tulburari de vedere si auz, paloare si chiarr contrar, roseata. Tensiunea arteriala scazuta (hipotonia) este insotita tot de simptome neplacute, ca oboseala continua si scaderea performantelor. Aceste simptome sunt relativ inofensive. La bolnavi in varsta, cu hipertensiune arteriala exista din…

Stimulatorul cardiac

Publicat pe 14 oct. 2010 at 1:21pm
Ce este Pacemarker-ul?

Pacemaker-ul este un stimulator cardiac artificial. In inima exista un stimulator natural, asa numitul nod sinusal, care, prin intermediul fibrelor nervoase, este in legatura directa cu intreaga musculatura a inimii. Nodul sinusal trimite muschiul cardiac, prin intermediul fibrelor nervoase, micile impulsuri electrice necesare contractiei acestuia.

Impulsurile electrice

Nodul sinusal dirijeaza functia muschiului cardiac asemanator unui centru electric de comanda. Din locurile speciale ale sistemului nervos sosesc la centru semnalele referitoare la frecventa cardiaca. In caz de tulburari ale ritmului cardiac sau ale sistemului de transmitere a impulsurilor se implanteaza, ca ajutor, un stimulator cardiac artificial. Acest aparat asemanator nodului sinusal, produce mici impulsuri electrice destinate muschiului cardiac. Aparatul se…