Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie 9, 2010

Bronsita Cronica – Cauze si Tratament

Publicat pe 09 oct. 2010 at 1:22pm

>

Bronsita Cronica  – reprezinta inflamatia membranei mucoase a bronhiilor.  Bronsita cronica reprezinta o leziune cauzata de iritatia membranei mucoase a traheei, si a bronhiilor.Cele mai mici bronhii, bronhiolele terminale, se termina in alveole pulmonare. Prin intermediul peretilor acestora are loc schimbul de substante intre aerul inspirat si sangele care circula: organismul nostru peria oxigen si preda dioxid de carbon.  Sarcina epiteliului fin cu cili ce acopera bronhiile este ca prin miscare continua sa indeparteze din plamani substante straine ( praful, fumul ,etc.) In cazul in care miscarea cililor este impiedicata de ceva, de exemplu fum…

Despre Hemoroizi – Cauze si tratament

Publicat pe 09 oct. 2010 at 12:43pm

Hemoroizii

In Europa, jumatate din populatia adulta sufera de hemoroizi. Hemoroizii reprezinta vene varicoase, localizate in zona rectului. Denumirea acestei afectiuni, in terminologia medicala (nodus haemorrhoidalis), este de origine greaca, semnificand „scurgeri de sange”.

Hemorizii pot fi externi sau interni. Cei externi se localizeaza in afara sfincterului, iar cei interni sub mucoasa rectului. Ei reprezinta vene varicoase in zona rectului.

Simptome

– Sangerari repetate la defecatie, urme de sange in scaun, pe hartia igienica, in vasul de toaleta – Dureri ocazionale in timpul defecatie ce pot iradia spre anus – Senzatie de arsura in zona anusului cu ocazia defecatiei – Cu…

Pierderea anormala a greutatii

Publicat pe 09 oct. 2010 at 10:27am
Pierderea anormala a greutatii

In cazul in care, fara a avea un motiv deosebit, pierdem mult in greutatea corporala si slabim brusc, trebuie sa indentificam obligatoriu cauza. Pierderea anormala a greutatii este un fenomen simptomatic serios, care nu trebuie neglijat.

Cauzele pierderii in greutate

Pierderea anormala a greutatii poate avea diverse cauze. Este posibil ca aceasta sa fie cauzata de diverse afectiuni ale stomacului, ficatului, intestinelor sau pancreasului sau de probleme de absorbtie.

ATENTIE! Putem observa scaderea anormala, treptata a greutatii numai dupa cateva luni. Toate hainele devin largi, fata se alungeste si se rideaza. Urmariti periodic greutatea corporala.

Scaderea semnificativa in greutate poate fi cauzata si de tumori maligne,…

Febra – Cauze, Simptome si Tratamente

Publicat pe 09 oct. 2010 at 10:05am
Ce este febra?

In cazul in care temperatura normala a corpului (cca 36,5 °C ) creste usor, avem stare subfebrila ( 37,5°C), o temperatura intre 38-39°C reprezinta febra, iar intre 39-40,5°C este febra ridicata. Daca temperatura corpului depaseste 40,5°C exista pericol de moarte. Uneori ca urmare a unei suprasolicitari fizice, temperatura poate creste la 39°C pentru un scurt timp, in aceasta nu este febra.

Febra  nu vine niciodata singura

Febra nu e o boala, ci un simptom al unei infectii, inflamatii, sau intoxicatii sau a unei alte boli. Deseori vine insotita de …

Despre celule… Stiati ca?

Publicat pe 09 oct. 2010 at 9:46am

Stiati ca… ovulul si spermatozoidul contin fiecare numai un stoc de informatii genetice? La fecundatie, prin contopirea celulelor reproductive se obtine gama completa de informatii genetice.

Stiati ca… organismul unui adult este format din aproximativ 100 bilioane de celule, organismul unui nou nascut este format din aproximativ 2 bilioane de celule? Cu exceptia neuronilor, toate celulele se reproduc si mor in continuu.

 

Stiati cacelulele au marimi diferite? Cea mai mare celula din organismul uman este ovulul cu diametrul de 0,2 mm. Spermatozoidul are marimea…