Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

octombrie, 2010

Planificarea unei familii

Publicat pe 30 oct. 2010 at 7:04pm

Decizia de a avea copii constituie una dintre cele mai importante decizii ale unui cuplu. Există numeroşi factori care influenţează momentul în care se hotărăşte întemeierea unei familii şi numărul de copii doriţi.

Cuplurile consideră de multe ori dorinţa de a deveni părinţi ca fiind o etapă foarte importantă în con­solidarea relaţiei lor. Fie în mod conştient, fie inconştient, mulţi oameni văd în copii un scop funda­mental al vieţii lor.

In condiţiile în care există mij­loace atât de eficiente de contracepţie, cuplurile au acum posibili­tatea să îşi planifice în mod rigu­ros momentele în care hotărăsc să îşi mărească familia. Ei pot alege când…

Hepatita – Diagnostic si Tratament

Publicat pe 30 oct. 2010 at 6:53pm
Diagnostic

In cursul fazei acute a hepatitei A sunt produşi anticorpi de tip IgM (imunoglobuline), care apoi sunt înlocuiţi de anticorpii protectori de tip IgG. Din acest motiv, detecta­rea IgM este un test diagnostic pentru hepatita activă, în timp ce depis­tarea IgG indică faptul că persoana respectivă a avut hepatită A în tre­cut, iar acum este imună.

ANTIGENELE CARACTERISTICE HEPATITEI B

Hepatita B are cel puţin trei sisteme distincte antigen-anticorp, care au fost utilizate pentru a se face distinc­ţia între prezenţa formelor active de…

Hepatita – Simptome si Cauze

Publicat pe 30 oct. 2010 at 3:50pm
Simptome

Hepatita constituie o inflamaţie difuză a ficatului cauzată de alcool, medicamente (reacţii toxice sau supradoze] sau infec­ţii virale. Există numeroase virusuri care produc hepatită, iar printre acestea se numără mononucleoza infecţioasă şi HIV.

Termenul de „hepatită virală” se referă în mod tradiţional la infecţiile cu unul dintre aşa-numitele virusuri hepatice, dintre care în prezent sunt cunoscute cel puţin şase: A, B, C, D, E şi F. Dintre acestea, cele mai importante din punct de vedere clinic sunt virusurile hepatice A, B şi C.

CARACTERISTICI CLINICE

Indiferent de tipul virusului…

Metformin – Prospect

Publicat pe 29 oct. 2010 at 2:12pm

>Denumire comunaSiofor, Meguan, Metformin, Glucophage, GlucametClasa farmacologicăMedicament antidiabetic oralFormă de prezentareTableteEliberare numai pe bază de reţetă

Insulele lui Langerhans din pancreas secretă insulina în circulaţia sanguină. Metformin creşte sensibilitatea ţesuturilor la insulina.

DESCRIERE

Metformin este un agent hipoglicemiantfoarte cunoscut. Are efect de scădere a nivelului gli­cemiei şi se administrează pe cale orală. Apar­ţine categoriei biguanidelor, din care face parte şi buformin (Silubin).

UTILIZĂRI CURENTE

■ Diabetul zaharat non-insulinodependent, mai ales la pacienţii supraponderali. Poate fi utilizată în combinaţie cu derivaţii de sulfonilu-ree (alte medicamente antidiabetîce).

MOD DE ACŢIUNE

Acţiunea metforminului este destul de com­plicată:■…

Metadonă – Prospect

Publicat pe 29 oct. 2010 at 9:37am

>Denumire comunaSintalgon, PhyseptoneClasa farmacologicăAnalgezic opioid formă de prezentareSoluţie, tablete, soluţie injectabilăEliberare numai pe bază de reţetă

DESCRIERE

Metadona este un derivat opioid de sin­teză, dezvoltat în anii 1940 pentru combate­rea durerilor. în cursul anilor 1960 a început să fie utilizată ca un înlocuitor al heroinei, iar în zilele noastre este utilizată aproape exclusiv pentru tratarea dependenţei de heroină. Are o structură diferită, dar efecte asemănătoare cu morfina.

MOD DE ACŢIUNE

Analgezicele narcotice acţionează în primul rând asupra sistemului nervos central, în decurs de o oră. Percepţia durerii şi răspun­sul emotional la aceasta sunt…